Kao krovno događanje nakon serije panela "21 put prema uspjehu", u Zagrebu je održana konferencija LeaderSHE koja je okupila žene iz raznih područja koje kroz poziciju i instituciju koju zastupaju, svojim pričama zaokružuju ključne poruke o ulozi žena u društvu, kao i važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanja različitosti te poticanja kulture uspjeha.

LeaderSHE predstavlja sinonim za osviješteno i odgovorno žensko liderstvo. Na konferenciji održanoj u Zagrebu istaknuta je, između ostalog, važnost poticanja žena da preuzmu vodstvo i liderske pozicije koje im pripadaju, čime se potiče stvaranje ohrabrujućeg okruženja u kojem žene mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal.

Na konferenciji su predstavljene žene koje drugim ženama daju razloge da vjeruju u istinske vrijednosti te se na taj način slave znanje, trud i ljudske vrijednosti, podržavajući se međusobno u prepoznavanju i otključavanju vlastitih potencijala. Na konferenciji je sudjelovala i Kolinda Grabar- Kitarović, u djelu programa pod nazivom "Biti ženski vođa - prepreke, predrasude, prilike i prednosti".

Kolinda Grabar-Kitarović i Vedrana Likan na konferenciji LeaderSHE Kolinda Grabar-Kitarović i Vedrana Likan na konferenciji LeaderSHE (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Bivša predsjednica Hrvatske svoja iskustva podijelila je u razgovoru s Vedranom Likan, glavnom direktoricom vodeće konzultantske kompanije za investicije i nekretnine Colliers te dobitnicom nagrade "Female Business Leader of the Year" za poslovnu lidericu godine. Osim svojim riječima, Kolinda Grabar-Kitarović snažnu poruku prenijela je i svojim izborom outfita. Nosila je majicu s likom Ruth Bader Ginsburg, sutkinje američkog Vrhovnog suda koja je ušla u povijest američkog pravosudnog sustava.

Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji LeaderSHE - 2 Kolinda Grabar-Kitarović nosi majicu s porukom 'Nikada ne podcjenjuj moć djevojčice s knjigom' (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Naime, Ruth Bader Ginsburg, koja je preminula u rujnu 2020. godine, bila je jedina žene koja nije pripadala konzervativcima u sazivu Vrhovnog suda tijekom vladavine Donalda Trumpa. U njezinoj bogatoj karijeri i životu ističe se činjenica da je bila jedna od devet žena, među 500 studenata, koja je te godine upisala pravo na Harvardu. Nakon što je postala pravnica svoje djelovanje posvetila je borbi za prava žena zbog čega je mnogima uzor, a napose djevojčicama.

Slika nije dostupna Ruth Bader Ginsburg: Borkinja za pravdu koja je unatoč svim preprekama stigla do samog vrha

Djevojčica Draga djevojčice, vrijediš mnogo više od brojke na vagi, od odjeće koju nosiš i od ocjena u knjižici

I njezin citat koji je Kolinda Grabar-Kitarović nosila na majici, 'Never underestimate the power of a girl with a book', poruka je posvećena djevojčicama i njihovu obrazovanju, koja prevedena s engleskog jezika glasi:

Nikada ne podcjenjuj moć djevojčice s knjigom.

Odjevni odabir bivše hrvatske predsjednice svakako je bio pravi izbor za konferenciju koja slavi žensku snagu i sve ono što žene mogu postići.

Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji LeaderSHE - 3 Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji LeaderSHE (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju