Bivša hrvatska predsjednica doputovala je u Katar povodom Svjetskog nogometnog prvenstva. Prvo je plijenila pažnju na utakmici između Hrvatske i Kanade, na koju je došla odjevena u narodnu nošnju. Sada je gledala utakmicu Brazila i Švicarske, za koju je odabrala odjevni komad s posebnim značenjem.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici između Brazila i Švicarske Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici između Brazila i Švicarske +3 Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade

Naime, nosila je mušku košulju iz zajedničke kolekcije modne kuće Louis Vuitton i brenda Nigo, u čijem je stvaranju glavnu ulogu imao dizajner Virgil Abloh, kreativni direktor muških LV kolekcija.

Svijet mode ostao je u šoku nakon Virgilove iznenadne smrti krajem prošle godine, a Kolinda Grabar-Kitarović prisjetila ga se upravo na tužnu godišnjicu.

Virgil Abloh Virgil Abloh (Foto: Guliver Images)

U spomen na legendarnog dizajnera Virgila Abloha, velikog zaljubljenika u Hrvatsku i Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu, napisala je na svojem službenom profilu na Instagramu.

Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo Kolinda Grabar-Kitarović u košulji iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Neprežaljeni američki dizajner 2018. godine našao se na listi 100 najutjecajnijih osoba na svijetu po odabiru prestižnog magazina Time. Svoj uspon na međunarodnoj modnoj sceni započeo je 2009. godine praksom u modnoj kući Fendi, a već 2012. godine pokreće svoj brend Off-White. Karijeru u modnoj kući Louis Vuitton započeo je 2018. godine. Njegova ulična odjeća u high end izdanju osvojila je trendsetere u rekordnom roku, a svojom vizijom visoke mode ostavio je neizbrisiv trag u industriji.

Košulja s kockicama iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo za proljeće 2022. Košulja s kockicama iz kolekcije Louis Vuitton x Nigo za proljeće 2022. (Foto: Louis Vuitton)

Znate tko me najviše inspirira? Onaj klinac koji još nije imao priliku pokazati svoj brend. Ti me klinci svaki dan motiviraju. Moja muza je sljedeća generacija i želim da moj rad inspirira ljude poput njih, rekao je jednom prilikom neprežaljeni modni vizionar. Virgil Abloh preminuo je 28. studenog 2021. nakon dvogodišnje borbe s rakom koju je do posljednjeg trenutka skrivao od javnosti.

Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji na utakmici između Hrvatske i Kanade (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju