Vjerojatno ste se i sami barem jednom zaljubili u neki skupi odjevni predmet i počeli maštati o tome kako bi bilo lijepo imati ga u ormaru. No mašta i želje su jedno, a realnost drugo i većini kućni budžet ipak ne dopušta kupnju takvih stvarčica.

Galerija Zara, 599,90 kn Scotch & Soda (Europa92), 1359 kn Mango, 549,90 kn +10 Reserved, 179,90 kn

Osim toga, mnogo su puta žene koje si mogu pruštiti što god požele potvrdile izreku da novac ne može kupiti stil.

Ne trebaju vam nedostižni odjevni komadi kako biste imali vrhunsku garderobu. Bitnije je ulagati u komade koji izgledaju vrhunski i nisu skupi.

Ako se pita modne stručnjake, postoje određeni odjevni komadi koji se mogu kupiti po pristupačnim cijenama, a zahvaljujući kojima će svaka garderoba izgledati skuplje nego što stvarno jest.

Deset takvih komada za jesensku garderobu izdvojili smo u nastavku. Radi se o modnim klasicima koji ne izlaze iz mode i koje ćete nositi godinama.

Već njih deset bit će dovoljno za slaganje različitih modnih kombinacija u kojima ćete uvijek izgledati spektakularno. Osim toga, oni će na višu razinu podići i svaku drugu kombinaciju s komadima koje već imate u svom ormaru.

1. Kaput u boji devine dlake

Kada se temperature spuste dovoljno nisko za nošenje kaputa, kaput u boji devine dlake pun je pogodak. Ide uz sve, bezvremenski je i izgleda skupo. To su samo neke od karakteristika zahvaljujući kojima ima mjesto u mnogim ormarima.

Zara, 599,90 kn Zara, 599,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Bež baloner

Postoji li nešto što nije napisano o bež baloneru i o tome koliko je dobar dodatak jesenskoj garderobi?

Bež baloner je klasik koji uvijek izgleda dobro Bež baloner je klasik koji uvijek izgleda dobro (Foto: Shutterstock)

Ponovit ćemo samo da se radi o modnom klasiku koji ćete nositi godinama i koji će svaku kombinaciju učiniti ljepšom.

Scotch & Soda (Europa92), 1359 kn Scotch & Soda (Europa92), 1359 kn (Foto: Instagram/Franka Batelic)

3. Sako oversize kroja

Sakoi predimenzioniranog kraja dodaju dozu elegancije i šika čak i najjednostavnijim modnim kombinacijama. Oni su komad koji će vam pomoći da izgledate dotjerano čak i kada nemate previše volje razmišljati o tome što odjenuti. Osim toga, radi se o svestranom komadu koji je nosiv tijekom cijele godine, što ga čini itekako isplativom investicijom.

Mango, 549,90 kn Mango, 549,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Kožnata midi suknja

Kada se priča o klasičnim komadima od kože (prave ili umjetne), većina će vjerojatno prvo pomisliti na jakne, a onda na hlače, međutim suknje su komad koji nikako ne smijete zanemariti.

Kraljica Letizia u crvenoj kožnoj suknji Kraljica Letizia u crvenoj kožnoj suknji (Foto: Profimedia)

Kožnate suknje svestrani su komad koji je s razlogom omiljen i među članicama kraljevskih obitelji, među kojima su kraljica Letizia i Meghan Markle.

Reserved, 179,90 kn Reserved, 179,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Satinirana midi suknja

Postoji nešto toliko elegantno i šik u satiniranim midi suknjama da nas nimalo ne čudi da su se našle na ovom popisu. Slip suknje su svestran dodatak jesenskoj garderobi koji posebno dobro izgleda u kombinaciji s toplim pletivom.

Massimo Dutti, 749 kn Massimo Dutti, 749 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Pletena haljina

Pletene haljine itekako imaju svoje mjesto među najpopularnijim jesenskim odjevnim komadima. Osim što su tople, izgledaju vrhunski i mogu se kombinirati za dnevne i večernje prilike.

Vero Moda (Zalando.hr), 375 kn Vero Moda (Zalando.hr), 375 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Pulover/dolčevita s prugastim uzorkom

Prugasti uzorak uvijek je u modi, a posebno dobro izgleda na toplom pletivu. Prugasti puloveri i dolčevite komadi su koji ne ovise o trendovima i nosivi su godinama, a tu su da razigraju svaku odjevnu kombinaciju.

H&M, 39,99 eura (301,68 kn) H&M, 39,99 eura (301,68 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Crne hlače širokih nogavica

Crne hlače svestran su i elegantan komad iz ormara koji izgleda jednako dobro u dnevnim i večernjim prigodama.

Crne hlače su modni klasik Crne hlače su modni klasik (Foto: Shutterstock)

Gotovo svaka žena u svom ormaru ima barem jedan primjerak crnih hlača, a modeli širih nogavica izgledaju odlično u jesenskim kombinacijama.

Bershka, 199,90 kn Bershka, 199,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Plave traperice

Vjerojatno se u svakom ormaru nalaze jedne dobre plave traperice. Ako želite model koji će biti u skladu s naslovom ovog teksta, birajte traperice koje su klasičnije, poput elegantnih trapezica ili traperica ravnog kroja.

10. Chunky čizme

Za kraj smo ostavili jedan neočekivani komad. Pored svih prekrasnih, elegantnih cipela na tržištu, na popis smo stavili čizme s debelom platformom.

Jesenska garderoba: 20 ključnih komada koje se isplati imati u ormaru Guess, 1504 kn Massimo Dutti, 1999 kn Patrizia Pepe (Fashion & Friends), 1396 kn +17 Reserved, 59,90 kn

Možda vas neće privući na prvu, ali vjerujte nam, jesenskim kombinacijama daju ono nešto. Ovo su čizme koje idu uz gotovo sve, od mini suknji, preko traperica do dugih haljina.

Mjus ženska čizma (Rodea.hr), 1399 kn Mjus ženska čizma (Rodea.hr), 1399 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju