Advent nam uvijek predstavi neke nove poslastice koje su istovremeno ukusne i oku ugodne. Ako ste ove godine posjetili advent u Beču, vjerojatno ste čuli za fotogenični trend koji je zaludio kavoljupce.

Radi se o Fensterccinou, tako dobroj poslastici koju je patentirao bečki kafić Fenster i koja je brzo zaludjela sve posjetitelje. Mnogi su u Beč dolazili samo kako bi isprobali kavu u kornetu i napravili savršenu fotografiju za Instagram.

Ako imate želju isprobati ovu ukusnu kavu, koja je istovremeno i desert, više ne morate planirati put u Beč jer nam je Fensterccino došao puno bliže, u popularni kafić Morenos, koji se nalazi u Banjoj Luci.

Kava u kornetu - 3 Kava u kornetu obloženom čokoladom i kakaom (Foto: Kafić Morenos)

Ovaj napitak posljednjih je mjeseci postao viralan na društvenim mrežama, što nas uopće ne čudi jer se radi o spoju najdražeg toplog napitka, hrskavog korneta i čokolade. Recept je to na koji malo tko može ostati imun.

Morenos je kafić koji uvijek prati svjetske trendove, a gostima se sviđa sve ono što je novo i zanimljivo, rekli su nam iz Morenosa. Kad inovativnoj ideji dodate čokoladu i kakao i u nju ulijete kavu, ne može promašiti.

Morenos jedini u Bosni i Hercegovini nudi ovakvu poslasticu, pa imajte to na umu ako vas put odvede u Banju Luku.

Da, dobro ste pročitali! Od danas kod nas možete probati ovaj svjetski popularan napitak, ukusnu aromu kave u kornetu koji je iznutra obložen čokoladom i kakaom.

Cvijeće, pelikani i plišani medvjedići: Kafić u susjedstvu s kutkom kao iz mašte za najljepše fotografije Kariola klub Kariola klub Kariola klub +1 Kariola klub

Tvorac ove ideje je iz Južnoafričke Republike, a ispijanje kave iz korneta vrlo je brzo postalo svjetski popularno. Ne možemo zamisliti bolju kombinaciju od kave i korneta obloženog čokoladom, napisali su na profilu Morenosa na Instagramu i izazvali lavinu pozitivnih reakcija. 

Kava u kornetu - 1 Kava u kornetu (Foto: Kafić Morenos)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju