Iako su štikle su instant podizačice stila, mnoge žene ih izbjegavaju zbog njihove neudobnosti. No zahvaljujući dizajnerici Shaherazadi Umbreen od sada ih može nositi svaka žena. Doznajte sve o najudobnijim štiklama na svijetu koje možete nositi čak 18 sati dnevno

Štikle mogu začiniti svaki stajling te figuru čine ljepšom i elegantnijom, no riječ je o najneudobnijem komadu obuće. Osim što izazivaju žuljeve i bolove u stopalima i nogama, popularne cipele na visoku potpeticu mogu ostaviti posljedice i na zdravlje te se povezuju s problemima poput deformacije kralježnice, proširenih vena i deformacije stopala.

Štikle od 18 sati imaju potpeticu od 7,5 centimetara, a napravljene su od vrlo mekane kože koja ne izaziva iritacije i žuljeveNo, čini se kako je i ovim mukama došao kraj, a sve zahvaljujući dizajnerici Shaherazadi Umbreen koja je osmislia najudobnije štikle na svijetu, a koje žene mogu nositi 18 sati dnevno. Takozvane 'štikle od 18 sati' imaju potpeticu od 7,5 centimetara, a napravljene su od vrlo mekane kože koja ne izaziva iritacije i žuljeve.

Štikle imitiraju klasične salonke, ali imaju nešto zaobljeniji prednji dio koji ne stišće prste i ne izaziva grčeve. Najvažniji segment o kojem je dizajnerica vodila računa je kalup koji raspoređuje težinu tijela na cijelo stopalo te tako rasterećuje lumbalni dio kralježnice.

Kako bi se uvjerila u čaroliju najudobnijih štikli na svijetu, Alice Smellie, novinarka britanskog portala Daily Mail odlučila ih je testirati na svojim nogama i to tijekom cijelog dana.

Alice je tako u štiklama boje pudera pospremala kuću, kuhala ručak, šetala psa, odvela djecu u školu, odradila smjenu na poslu i obavila šoping. Uporna novinarka je svoje štikle izula s nogu tek oko ponoći, a rezultati su bili i više nego pozitivni.

Osim umora koji ju je savladao nakon napornog dana, Alice nije osjećala uobičajene bolove u leđima i stopalima, niti se žalila na otečene noge te je izjavila kako su upravo stopala bila jedini dio tijela koji je nije bolio.

No, iako ove štikle doista nemaju manu, jedini negativan komentar novinarke bio je onaj na cijenu. Naime, osnovni model štikli košta 1.465 kuna, a želite li ih ukrasiti s nekim od remenčića i kopči, morat ćete izdvojiti još 560 kuna.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju