Centar Medivia jedini u Hrvatskoj koristi hladni laser (Lunula laser) koji je brži, efikasniji i trenutno najsigurniji tretman za liječenje gljivičnih oboljenja noktiju stopala i ruku.

Galerija PR PR PR +2 PR

  PR PR

Lunula laser predstavlja najefikasniji tretman za pacijente koji imaju onihomikozu ili bilo koju vrstu gljivičnog oboljenja nokta.

Osnovna karakteristika Lunula lasera je inovativni i višeznačan pristup u obliku korištenja dvije različite valne duljine (crvena i ljubičasta) za tretman inficiranog nokta. Lunula laser koristi energiju fotona kako bi modulirala staničnu reakciju gljivice, a pritom ne djeluje štetno na zdravi nokat, područje ispod nokta, prst ili stopalo.

Povoljni učinci Lunula lasera:


• suzbija infekciju
• stimulira imunološki sustav na borbu protiv infekcije
• potiče bolju cirkulaciju u stopalu što opet potiče brži rast nokta
• brži rast zdravog nokta smanjuje rizik od ponovljene infekcije
Većina pacijenata je iznimno zadovoljna terapijom pomoću hladnog lasera zbog izostanka boli, koja je kod termalnih lasera često prisutna.

Gljivična infekcija nokta je prilično težak suparnik. Brzo se širi, te se u kratkom periodu infekcija može sa jednog nokta proširiti na ostale nokte. Onihomikoza je najčešća gljivična infekcija koja može zahvatiti nokte na nogama,ali i na rukama, te biti uzrok gotovo polovice abnormalnosti noktiju. Pojavnost je puno češća na nožnim noktima. Osnovne karakteristike onihomikoze su promjena boja nokta, odnosno diskoloracija te zadebljanje nokta. Ukoliko se infekcija ne liječi nokat postaje lomljiv, bolan te često neugledan, smanjujući tako i samu kvalitetu života pojedinca. Problem kod ove vrste infekcije predstavlja i iznimna stopa zaraznosti. Lako prelazi s osobe na osobu i zbog toga se teško rješava.
 

Kako djeluje Lunula laser

Lunula laser koristi laser niske razine (intenziteta) za bezbolan tretman gljivice na noktu. Ovaj laser je odobren od strane FDA za korištenje u borbi protiv gljivične infekcije noktiju. Tretman u trajanju od 4 tjedana po svega 12 minuta po stopalu može vam vratiti bezbrižno, bezbolno i ugodno uživanje s bosim nogama. Naglasak stavljamo na bezbolan, ne-termalni tretman bez nuspojava, i bez potrebe za lokalnom anestezijom. Rezultati kliničkih istraživanja su pokazali kako je kod 89% pacijenata u periodu od 6 mjeseci postignut 46%-tni rast zdravog nokta. Pristup liječenju gljivične infekcije je kod svakog pacijenta individualan. Uglavnom je potrebno otprilike 4 tretmana laserom, međutim kod nekih pacijenata broj tretmana može biti i viši te zahtjevati i do 8 tretmana. Veliku ulogu u efikasnom liječenju gljivičnog oboljenja noktiju ima edukacija pacijenta o pravilnom nošenju obuće te higijeni stopala koja je nužna kako bi se sprječila reinfekcija ili ponovna infekcija nokta.
Naručite se već danas i ljeto dočekajte bosi!
Centar Medivia ZAGREB


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju