Znate li u kojem smo životnom razdoblju previše stari za bikini? Točnije, nakon koje godine života ga ne bismo trebali nositi? Nakon 20. godine! Tako barem misli poznata britanska novinarka i voditeljica Janet Street-Porter, koja je svojevremeno izazvala lavinu komentara kada je u svojoj kolumni iznijela ovo kontroverzno i prema mišljenju većine žena potpuno suludo mišljenje.

Galerija 64-godišnja Sharon Stone i 59-godišnja Demi Moore u bikiniju Sharon Stone 2016. u bikiniju s kombiniranim životinjskim uzorkom Demi Moore u bikiniju +1 Jane Seymour u bikiniju

Nemam namjeru nositi bikini. Koja odrasla žena pri zdravoj pameti samu sebe uvjerava da će ikad biti spremna za nošenje ovog suludog odjevnog komada? Zašto naivno vjeruju da dva minijaturna komada strateški postavljene tkanine mogu izvesti čudo? U bikiniju se svaka žena starija od 20 osjeća izloženo, ranjivo i pomalo smiješno.

Odjenite bikini, otiđite na plažu ili bazen i tamo će uvijek biti cura koje izgledaju 200 posto bolje od vas bez ikakvog uloženog truda. Neće napraviti niti jedan trbušnjak niti podići išta teže od mobitela. Neće izbacivati ugljikohidrate iz prehrane ili se odreći alkohola. Samo će tamo ležati i biti mlade.

Janet Street-Porter smatra kako niti jedna žena starija od 20 ne bi trebala nositi bikini Janet Street-Porter smatra kako niti jedna žena starija od 20 ne bi trebala nositi bikini (Foto: Afp)

Bikini je zlo, najučinkovitiji i najokrutniji način da se žene razlikuje od cura. Njime modna industrija tjera zrele žene da se osjećaju loše. Bikini je donje rublje za kupanje bez ikakve potpore. Bikini neće uvući vaš viseći trbuh ili maknuti ožiljak od carskog reza. U životu sam imala samo nekoliko bikinija i pristajali su mi samo zato što sam imala 23 godine i bila mršava kao štapić. Bikiniju je mjesto u smeću. Moje tijelo vrijedi više od ritualnog ljetnog poniženja, a trebalo bi i vaše, napisala je Janet prije nekoliko godina.

Slika nije dostupna p

Očekivano, o njezinu stajalištu raspravljalo se na društvenim mrežama, koje su gorjele od komentara.

Ne razumijem, zar je moj ožiljak od carskog reza nešto čega bih se trebala sramiti? Zar je moj trbuh nešto što moram skrivati? U čije ime ova žena govori? Sigurno ne u moje. Imam 49 godina i nosit ću bikini i s 99 ako toliko poživim, napisala je jedna ljuta komentatorica.

Jane Seymour u bikiniju Jane Seymour u bikiniju (Foto: Profimedia)

Na plaži redovito vidim žene starije od 50 koje su u boljoj formi od nekih 20-godišnjakinja, tako da stvarno nema logike u ovom razmišljanju, kazala je druga.

Stvarno je vrijeme da se opustimo i u 21. stoljeću dopustimo sebi (i drugima) nošenje odjevnih komada koji nam se sviđaju bez obzira na to što okolina misli o tome. Kanimo se nametanja zabrana i bespotrebnih pravila zbog kojih se na kraju samo osjećamo loše.

Sharon Stone 2016. u bikiniju s kombiniranim životinjskim uzorkom Sharon Stone u bikiniju (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju