Ljubitelji knjiga iz Koprivnice dobili su još jedan način kako doći do omiljenog štiva.

Galerija

U tamošnjem gradskom parku postavljene su, naime, Knjigokantice – kante preuređene u male slobodne knjižnice. Oslikane kante tako su dobile novu svrhu, a bitno je samo da knjigu koju ste posudili u "Knjigokanticu" i vratite.

Projekt je izazvao brojne pozitivne reakcije Koprivničana, ali i ovaj put našli su se oni koji ne cijene ovakve poteze pa je jedna Knjigokantica u međuvremenu bila oštećena.

Srećom, postoje i oni kojima je stalo do ovakvih stvari pa je Knjigokantica popravljena, napunjena novim slikovnicama i vraćena u funkciju.

Unatoč preprekama, projekt koji je plod suradnje koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović, GKP-a Komunalac i Grada Koprivnice nastavlja se s uvjerenjem da građani zaslužuju ovakvu uslugu.

I u drugim hrvatskim gradovima postoje slični projekti i kućice s besplatnim knjigama. Jedna je proteklog ljeta postavljena i na splitskim Bačvicama. Jedini uvjet za korištenje ove male slobodne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete i pročitate, vratite na isto mjesto.