Kućice s besplatnim knjigama već postoje u nekim hrvatskim gradovima, a ovoga ljeta jedna je postavljena i na splitskoj plaži Bačvice.

 

Knjigu ili neko drugo štivo za čitanje mnogi će spakirati u kofer kada odlaze na godišnji odmor. I zaista, lješkarenje na plaži, negdje u hladu, još je ljepše uz dobar krimić, (auto)biografski roman, ljubić ili bilo koji drugi žanr koji volite.

Automat s besplatnim knjigama postavljen na Bačvicama
Mala slobodna knjižnica na raspolaganju je svima,... (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)

A svi koji se kupaju na splitskim Bačvicama knjigu niti ne moraju nositi sa sobom već je mogu posuditi u kućici postavljenoj na plaži. Mala slobodna knjižnica na raspolaganju je svima, a jedini uvjet korištenja ove besplatne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete, i vratite na isto mjesto.

Automat s besplatnim knjigama postavljen na Bačvicama - 4
...a jedini uvjet korištenja ove besplatne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete, i vratite na isto mjesto (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)

Postavljanje Male slobodne knjižnica na najpoznatijoj splitskoj plaži i šire, svakako je hvalevrijedan potez koji ljetovanje u Splitu čini još ljepšim.

Automat s besplatnim knjigama postavljen na Bačvicama - 3
Postavljanje kućice s besplatnim knjigama na splitskim Bačvicama svakako je hvalevrijedan potez (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)