Kućice s besplatnim knjigama već postoje u nekim hrvatskim gradovima, a ovoga ljeta jedna je postavljena i na splitskoj plaži Bačvice.

 

Knjigu ili neko drugo štivo za čitanje mnogi će spakirati u kofer kada odlaze na godišnji odmor. I zaista, lješkarenje na plaži, negdje u hladu, još je ljepše uz dobar krimić, (auto)biografski roman, ljubić ili bilo koji drugi žanr koji volite.

Mala slobodna knjižnica na raspolaganju je svima,...
Mala slobodna knjižnica na raspolaganju je svima,... (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)

A svi koji se kupaju na splitskim Bačvicama knjigu niti ne moraju nositi sa sobom već je mogu posuditi u kućici postavljenoj na plaži. Mala slobodna knjižnica na raspolaganju je svima, a jedini uvjet korištenja ove besplatne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete, i vratite na isto mjesto.

...a jedini uvjet korištenja ove besplatne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete, i vratite na isto mjesto
...a jedini uvjet korištenja ove besplatne knjižnice jest da knjigu, nakon što je uzmete, i vratite na isto mjesto (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)

Postavljanje Male slobodne knjižnica na najpoznatijoj splitskoj plaži i šire, svakako je hvalevrijedan potez koji ljetovanje u Splitu čini još ljepšim.

Postavljanje kućice s besplatnim knjigama na splitskim Bačvicama svakako je hvalevrijedan potez
Postavljanje kućice s besplatnim knjigama na splitskim Bačvicama svakako je hvalevrijedan potez (Foto: Miranda Cikotic/Pixsell)