Ako ste često nezadovoljni i smatrate da ne možete pomiriti privatni i poslovni život, odnosno želite dovesti svoj život u balans, Iva Bele, poslovna konzultantica i trenerica načela uspjeha, otkrila nam je japanske tehnike ili metode unaprjeđenja života malim koracima.

  Galerija Uvedite neke lijepe rituale njege u svoj svakodnevni život Osmislite najmanje osam pozitivnih rješenja problema Afroditina Cherry blossom linija proizvoda +3 Japanci pažljivim odabirom koraka pripreme čaja potiču načela harmonije, poštovanja, čistoće i mira

JAPANSKA FORMULA USPJEHA

Ova metoda dolazi od japanske riječi ''kaizen'', ''kai'' znači promjena, a ''zen'' dobro te označava kontinuirani napredak, usavršavanje, stalnu promjenu nabolje. Do uspjeha nas vode mali, ali ustrajni koraci, svaki dan.

Svaki dan male promijene na bolje, u poslovanju i privatnom životu, čine čuda za život u balansu. Što možete sami učiniti? Za početak izbacite stvari koje ne rade za vas i navike koje vas ne podržavaju poput nepotrebnih troškova.

Svaki dan male promijene na bolje, u poslovanju i privatnom životu, čine čuda za život u balansu Svaki dan male promijene na bolje, u poslovanju i privatnom životu, čine čuda za život u balansu Foto: Nova Studio

A kako život možemo unaprijediti kako mu dodati vrijednost? Tako da svaki dan uvodite male pozitivne navike poput šetnje ili hodanja dok telefonirate, ne treba biti veliko. Bitno je da smo ustrajni, svaki dan, malim koracima na bolje.

BLOSSOM TEHNIKA POGLEDA NA RJEŠENJA

Osjećate li ponekad da ste zapeli, da jednostavno nemate ideja? Japanski istraživač Matsumura osmislio je tehniku inoviranja, koja se zove lotus blossom tehnika ili cvjetanje lotusa. To je jednostavna japanska tehnika pronalaska novih kreativnih rješenja, primjenjivo i poslovno i privatno.

  Osmislite najmanje osam pozitivnih rješenja problema Osmislite najmanje osam pozitivnih rješenja problema Foto: Nova Studio

Što možemo napraviti kad imamo neki problem ili kada osjećamo da smo zapeli? Stavimo problem u sredinu i osmislimo najmanje osam pozitivnih rješenja te situacije. Razmišljajte o tome što možete napraviti ako u trenutku imate premalo vremena za ono što volite. Kojih je osam različitih rješenja izlaska iz te situacije i opet dovođenja života u balans. Probajte.

ČEMU NAS MOŽE NAUČITI CEREMONIJA JAPANSKOG ČAJA

Japanska ceremonija čaja je simbol japanske povijesti i kulture. Tu se pažljivim odabirom koraka pripreme čaja potiču načela harmonije, poštovanja, čistoće i mira.

apanci pažljivim odabirom koraka pripreme čaja potiču načela harmonije, poštovanja, čistoće i mira apanci pažljivim odabirom koraka pripreme čaja potiču načela harmonije, poštovanja, čistoće i mira Foto: Nova Studio

Razmislite koje aktivnosti unose mir u vaš život. Da li je to šetnja, slušanje muzike koja vas opušta ili zagrljaj? Svaki dan isplanirajte da imate najmanje te tri aktivnosti u svom rasporedu i živite svjesno svaki trenutak s posebnom pažnjom.

KAKO POTAKNUTI ZADOVOLJSTVO SOBOM

Kako potaknuti zadovoljstvo sobom? Tako da sebi drugima pokazujemo da nam je stalo do nas i njih. Za sebe uvedimo neke lijepe rituale njege u svoj svakodnevni život u čemu će nam pomoći linija proizvoda Cherry Blossom od Afrodite. Inspirirana sakurom odnosno japanski trešnjinim cvijetom ova linija romantičnih mirisa i pahuljastih tekstura donijet će spa osjećaj u vaš dom bilo da se uz pomoć ulja opuštate u masaži ili radite nježni piling za meku i podatnu kožu koju dodatno njegujete moussom za tijelo.

Uvedite neke lijepe rituale njege u svoj svakodnevni život Uvedite neke lijepe rituale njege u svoj svakodnevni život Foto: Nova Studio

Japanke imaju višestoljetnu tradiciju njege kože i upravo je trešnjin cvijet među najcjenjenijima za savršeno njegovanu kožu, a možda su baš ti mali rituali ljepote zaslužni za njihovu mirnoću i opuštenost.

A kako drugima pokazati da im je stalo? Kome mogu uljepšati današnji dan? Prve tri osobe koje vam padnu na pamet i tri načina za njih su rješenja. Budite maštoviti. Nazovite ih, zagrlite ili poklonite neku sitnicu. Dovedite svoj život u balans.

Iva Bale, poslovna konzultantica i trenerica upoznaje vas i s drugim tehnikama unaprjeđenja života malim koracima, o kojima više možete pročitati ovdje

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Afrodita po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju