Hrvatski otok koji očarava svojom bezvremenskom ljepotom nova je svjetska top destinacija za vjenčanja. Prelijepa Korčula nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stoga nimalo ne čudi da su je brojni stranci, osim top turističkom, proglasili idealnom destinacijom i kad je u pitanju uplovljavanje u bračnu luku.

Na bajkovitom hrvatskom otoku svoje ''sudbonosno da'' u režiji bivše novinarke Edite Drušković, koja već nekoliko godina uglednim strancima organizira vjenčanja iz snova,  izrekli su ljudi s gotovo svih svjetskih kontinenata.

To je jako dobra promocija ne samo za Korčulu, za mene osobno, već i za cijelu Hrvatsku. Zapravo svi oni koji na nekom vjenčanju prvi put dođu na Korčulu, odnosno u Hrvatsku često se vraćaju, kaže Edita.

Ova rođena Korčulanka također se odlučila vratiti svojem otoku prije osam godina. Oprostila se od uspješne novinarske karijere, potom je neko vrijeme radila u turizmu, a zatim odlučila živjeti svoje snove - drugima ispunjavajući njihove o najvažnijem danu u životu.

Počelo je sve dosta slučajno. Jedna poznanica me molila ako joj mogu pomoći organizirati njezinoj sestri svadbu za iduće ljeto. Vjenčanje Hercegovaca iz Kanade, dakle jako veliko vjenčanje i imala sam zbilja pune ruke posla, prisjetila se Edita.

Mladenci plešu prvi ples 15 najpopularnijih pjesama koje hrvatski mladenci biraju za prvi ples

Najzahtjevnije joj je ipak bilo organizirati indijsko vjenčanje koje je trajalo čak tri dana. Kod tradicionalnog indijskog obreda, otkriva Edita, posebna pozornost posvećuje se ukrašavanju mladenke.

Ona se dan ranije tetovira kanom, stavlja joj se poseban nakit , ogrlice, narukvice i naušnice. Iza tog ukrašavanja mlade slijedi nekakva zakuska, veselica, veganska kompletno, ne pije se alkohol, puno voćnih koktela, puno kus kusa..., priča. 

Kako bi poštovala indijske običaje, Edita je morala pronaći i više od 100 svilenih marama, ali i vrećica za cipele, koje su se dijelile na ulazu u bajkovitu renesansnu palaču Arneri, u kojoj se održao obred vjenčanja.

Svi su se uzvanici morali izuti, morali su imati pokrivene glave i muškarci i žene, tako da sam dijelila i marame kako bi prekrili glavu, kaže.

VJENČANJE ORGANIZIRANO U SAMO 24 SATA

Indijsko vjenčanje pripremala je, priznaje nam, pune dvije godine. No jednom je paru vjenčanje organizirala u samo 24 sata.

Cijela priča oko njega je za Juliju Roberts i za neki američki blockbuster. On je po Jadranu lovio neku simpatiju iz srednje škole za koju je čuo da se nedavno razvela. Jako je bogat i čekao je samo nju. I kad je je našao, s jahtom, brodom, oteo ju je, kaže kroz smijeh Edita.

Osim zahtjevom za organizacijom vjenčanja u samo jedan dan, ovaj par, prisjeća se, šokirao ju je još jednim potpuno neuobičajenim zahtjevom, kad su u pitanju vjenčanja stranaca velike platežne moći.

Pitao me je li mu mogu negdje naći majonezu, kaže Edita.

Slika nije dostupna Najpopularnija boja haljine za vjenčane kume u 2021. godini

Slika nije dostupna Iznenađenje na vjenčanju o kakvom mladenka Barbara iz Petrinje nije ni sanjala

VJENČANJA KOJA SI NE MOGU SVI PRIUŠTITI

Sve su više u modi i tajna vjenčanja, ali i ona na svjetonicima. Iako je koronakriza kompletnu industriju vjenčanja bacila na koljena, zahvaljujući Editi, jedan Poljak i jedna Kanađanka, unatoč pandemiji, na Korčuli su se nedavno zakleli na vječnu ljubav.

To je bilo samo potpisivanje papira u matičnom uredu jer pravo vjenčanje bi ako Bog da trebalo biti ovo ljeto, dodala je Edita.

Iako si luksuzna vjenčanja u Editinoj režiji rijetko koji Hrvat može priuštiti, mi za kraj otkrivamo koja ga Hrvatica, ipak, ni pod koju cijenu neće propustiti...

Pa očekujem da svadbu iz snova organiziram sama sebi, bit ćete pozvani, kaže Edita.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju