Norveška predstavnica Alessandra s pjesmom "Queen of Kings" plasirala se u finale Eurosonga, a njezin nastup mnogima se svidio zahvaljujući i kostimu u stilu moderne kraljice koji je 20-godišnja pjevačica nosila.

Galerija Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 4 Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 7 Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 2 +3 Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu

Prvu polufinalnu večer Eurosonga u Liverpoolu otvorila je mlada norveško-talijanska pjevačica Alessandra kao predstavnica Norveške. Sa svojom moćnom pjesmom "Queen of Kings" uspjela je ući u finale koje se održava u subotu, a zanimljivo je da je njezinu pjesmu Ukrajina, lanjska pobjednica Eurosonga, koristila na izboru za Miss Universe.

Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 2 Predstavnica Norveške Alessandra nastupila se s pjesmom 'Queen of Kings' (Foto: Profimedia)

Sukladno nazivu i stilu pjesme Alessandra je izabrala i kostim za nastup, inspiriran kraljicom Elizabetom I., kako je otkrila pjevačica, te dodala kako će ga podići na još višu razinu kako bi djelovao još više kraljevski te modernije od vremena kojim je inspiriran. Elizabeta I. bila je kraljica Engleske i Irske od 1558. do svoje smrti 1603. godine. Bila je šesta i posljednja vladarica dinastije Tudor, a vrijeme njezine vladavine naziva se Zlatnom Elizabetinom erom u kojoj je rasla ekonomska moć Engleske, te cvjetala znanost, filozofija i kultura.

Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 3 Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu u kostimu inspiriranom kraljicom Elizabetom I. (Foto: Profimedia)

Svojim outifitom norveška pjevačica Alessandra željela je prenijeti moć koju je kraljica Elizabeta I. imala, ali poruka pjesme "Queen of Kings" je i ženska snaga općenito, bez obzira na to u kojem vremenu živjele.

Na pozornici Eurosonga predstavnica Norveške nosila je dugački crni plašt izrađen od lagano prozirnog materijala, a glavni dio kostima bio je body u kombinaciji tamno zelenog baršuna i zlatnih detalja strateški postavljenih i na predjelu struka i trbuha kako bi oponašali steznik. Kraljevski dojam postignut je i podignutom kragnom te dodatkom u obliku obruča na predjelu iznad kukova.

Ovacije publike! Let 3 nastupom zapalio atmosferu u Liverpoolu Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Mrle u kostimu inspiriranom hrvatsko-slovenskim sukobom oko Piranskog zaljeva +10 Mrle u kostimu Ivice Skoke

Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine +0 Emilija Kokić 1989. na Eurosongu

"Kraljica kraljeva" nosila je i zanimljivu zlatnu krunu sa šiljcima, a dolje samo crne mrežaste čarape te crne lakirane gležnjače – itekako moćan i upečatljiv outfit kojim je 20-godišnja Alessandra zaintrigirala Eurosong i Norveškoj osigurala prolazak u finale.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju