Počelo je je 67. izdanje izbora za najbolju pjesmu Eurovizije. S obzirom na to da prošlogodišnji pobjednici, ukrajinska grupa Kalush, nisu mogli na ratom zahvaćenom području ugostiti najveće glazbeno natjecanje, ono se održava u Liverpoolu.

Galerija Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Mrle u kostimu inspiriranom hrvatsko-slovenskim sukobom oko Piranskog zaljeva +10 Mrle u kostimu Ivice Skoke

U prvoj polufinalnoj večeri vidjet ćemo 15 nastupa, a sedma po redu nastupila je riječka grupa Let 3. Hrvatski predstavnici svojim su hitom Mama ŠČ! zapalili atmosferu u Areni Liverpool, a oduševljena publika s Letovcima je uglas otpjevala svaki šč

Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Let 3 u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga (Foto: Profimedia)

Članovi grupe postali su velika atrakcija još u veljači, nakon ekstravagantnog nastupa na Dori. Pozitivne i negativne kritike pljuštale su sa svih strana svijeta, a na velikoj eurovizijskog pozornici ostali do dosljedni sebi - barem u granicama koje ovakvo natjecanje dopušta.

Let 3 pomno bira outfite za svoje nastupe, a ovoga su puta odlučili uskočiti u iste one kostime koji su podignuli prašinu nakon nastupa na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije.

Let 3 uoči prve polufinalne večeri Eurosonga ispred svog hotela u Liverpoolu Let 3 uoči prve polufinalne večeri Eurosonga ispred svog hotela u Liverpoolu (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Šarene kostime dizajnirale su dvije Riječanke, akademska umjetnica Lana Letović Perčin i kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a sašio ih je Krojački studio Loretta iz Kukljanova.

Veliku ulogu u scenskom nastupu poput ovoga ima kostimografija, a Letovci su nam već nekoliko puta pokazali da cijene hrvatski dizajn.

Jedan od njihovih modnih favorita je Juraj Zigman. Njegove zanimljive kreacije glazbenici su odabrali za koncertni spektakl Antivalentinovo, ali i za druga javna pojavljivanja u kojima prkose propisanim društvenim normama.

Mrle u društvu Jurja Zigmana koji je za Let 3 izradio kostime inspirirane operom Carmen Mrle u društvu Jurja Zigmana koji je za Let 3 izradio kostime inspirirane operom Carmen (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Primjerice, kostimi inspirirani operom Carmen ukrašeni lutkicama nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a u Zigmanovim bijelim suknjicama i plaštevima s nacionalnim motivima, pojavili su se i na jučerašnjem otvorenju Eurosonga u Liverpoolu.

Surađivali su i s Ivanom Popović, u čijim su se "golim" kombinezonima pojavili na njezinoj modnoj reviji 2011. godine, a svojedobno su nosili i životopisne kreacije Ivice Skoke.

"Vrh vrhova": Jeste li i vi oduševljeni kostimima u kojima se Let 3 pojavio na otvorenju Eurosonga? Let 3 na tirkiznom tepihu u Liverpoolu Kostime za grupu radio je Juraj Zigman Dečki su u jednom trenutku skinuli plašteve +1 Let 3 u Liverpoolu

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju