Nanošenje pudera nije zahtjevan zadatak, no postoji trik zbog kojeg vaše lice može izgledati savršeno i nakon cijelog dana. Želite li izbjeći mrlje od pudera na licu kao i sitne bore u kojima se nakuplja višak make-upa isprobajte ovaj vrlo jednostavni trik koji preporućuju stručnjaci

 
Tekući puder i korektor za podočnjake mnogim su ženama svakodnevna rutina. No pogrešnom tehnikom nanošenja možete značajno umanjiti njegovu kvalitetu.

POGREŠKE KOD NANOŠENJA PUDERA

Utrljavanje
Većina žena puder nanosi utrljavanjem u lice. Ova tehnika potpuno je pogrešna i njome ćete umanjiti njegovu moć prekrivanja. Na ovaj način prirodna ulja koja proizvodi vaša koža miješaju se s puderom zbog čega se on ne može u potpunosti stopiti s kožom.

Većina žena puder nanosi utrljavanjem u lice. Ova tehnika potpuno je pogrešna i njome ćete umanjiti njegovu moć prekrivanja.

Spužvica
Kozmetičke spužvice dobar su način za nanošenje pudera, ali za profesionalce. Ova tehnika zahtijeva strpljenje i dugotrajno i brzo tapkanje.

Razlog je taj što svaka spužvica ima strukturu koja se preslikava na kožu i ako niste strpljivi i uporni uzorak sa pužvice će ostati preslikan na vašu kožu. Isto tako, spužvica upija puder zbog čega jači pritisak može ostaviti mrlje.

Kist
Baš poput spužvice, kist je oruđe koje koriste profesionalci i vrlo je teško kopirati njihov rad. Pretvrdi kist ili pretjerano trljanje kistom po licu može iziritirati kožu, ali i dovesti do nastajanja vidljivih mrlja od pudera.

KAKO SAVRŠENO NANIJETI TEKUĆI PUDER
Želite li ovu tehniku dovesti do savršenstva isprobajte jednostavan trik koji preporućuje vizažist Wayne Goss iz kozmetičke kuće Laura Mercier, a zbog kojeg će vaš ten izgledati bolje nego ikad i što je najvažnije, takav će ostati tijekom cijelog dana.

Pogledajte video tutorijal u kojem Wayne objašnjava kako tekući puder ili korektor najbolje stopiti s prirodnom bojom lica.

Potrebno vam je:
- Tekući puder ili korektor par nijansi svjetliji od vaše prirodne boje tena
- Kist

Postupak:
1. Malo pudera nanesite na manji kist i nanesite ga prvo na malu površinu kritičnih područja (ispod očiju, oko nosa i brade te iznad obrva)

2. Prstenjakom ili srednjim prstom lagano tapkajte po puderu te postepeno počnite tapkati po okolnom području sve dok puder ne postane nevidljiv.

3. Pređite na sljedeći dio lica te istom tehnikom stopite puder s kožom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju