Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Krafnoled je novi slatki izum koji spaja dva najdraža deserta

10-02-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Vrijeme fašnika vrijeme je kreativnosti. To posebno možemo vidjeti na Turopoljskom fašniku, koji više od stoljeća priprema dobru zabavu za svoje posjetitelje.

Velika Gorica već tradicionalno priprema veselo druženje uz zanimljive maske i dobru hranu, a ove su godine otišli korak dalje i patentirali baš posebnu slasticu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Svaki novitet u svijetu gastronomije privuče puno pažnje, a još ako se radi o potpuno drugačijem slatkišu – koji spaja krafne i sladoled, uspjeh je zagarantiran.

Prije nekoliko dana, poznata velikogorička slastičarna Memi, izbacila je najoriginalniji desert do sada. Radi se o krafnoledu, kornetu s punjenjem po želji, koji na vrhu ima domaću krafnu s pekmezom.

Krafna koja krasi ovaj posebni sladoled napravljena je na starinski, turopoljski način, od domaćih sastojaka.

Punjena je pekmezom od marelica, ali po želji možete birati i čokoladu. U hrskavom kornetu ukrašenom čokoladom i šarenim mrvicama, originalno se nalazi šaum krema koja čini takozvani zimski sladoled, ali u Memiju vam daju izbor pa u kornet možete staviti i obični sladoled.

Kava u kornetu - 2 Popularni kafić u susjedstvu poslužuje kavu u kornetu obloženom čokoladom

Ako vas put odvede u Veliku Goricu, nemojte zaobići ovo popularno mjesto i isprobajte baš originalni desert koji će oduševiti klince i uljepšati vaš Instagram profil. Inovativni fašnički desert možete isprobati sve do 12. veljače.

Pročitaj još
Pročitaj još