Princ George i princeza Charlotte uvijek su u sigurnim rukama jer se o njima 24 sata dnevno brinu najbolje dadilje. Postoje čak i posebne škole za kraljevske dadilje u kojima se uče stroga pravila tog vrlo odgovornog posla. Izdvojili smo 10 pravila i dužnosti kojih se kraljevske dadilje moraju pridržavati i izvršavati ih.

Galerija +0 Princ Louis razmahao se čim je izašao na balkon

1. Mora znati zavezati pelenu na nekoliko načina. U kraljevskim obiteljima nije običaj koristiti jednokratne pelene, zbog čega dadilja i prije nego što dobije posao mora znati zavezati pelenu na nekoliko različitih načina kako bi djetetu u njima u svakom trenutku bilo ugodno.

2. Dječju igraonicu mora održavati besprijekorno urednom.
Taj zadatak nije uvijek jednostavan jer kada se dijete zaigra, cijeli pod može biti zameten igračkama. No na dadilji je da nered konstantno posprema i da igraonica bude uredna.

Princ George i princeza Charlotte uvijek su u sigurnim rukama jer o njima 24 sata dnevno brinu najbolje dadilje

3. Mora znati otjerati napadače. Sigurnost djeteta na prvom je mjestu, a uz to dadilja mora dijete štititi i od paparazza te drugih mogućih prijetnji, zbog čega neke dadilje imaju i završen tečaj tae kwon doa kako bi bile spremne otjerati moguće napadače.

4. Mora znati brzo voziti. Kako bi bila u mogućnosti pobjeći znatiželjnim pogledima i ljudima koji ih stalno prate, dadilja mora biti i vrlo spretna za volanom te mora znati brzo voziti, a da pritom ne ugrozi sigurnost djeteta.

5. Mora biti dobra plivačica. To naročito vrijedi za kraljevske dadilje u Velikoj Britaniji, koja je okružena vodom, a članovi kraljevske obitelji vole otići na odmor uz obalu. Zbog toga dadilja mora završiti tečaj spašavanja od utapanja.

6. Smije nositi minimalnu količinu make-upa. Polaznice koledža Norland koje se školuju za dadilje nose umjerene i skromne smeđe uniforme te izbjegavaju upadljivu šminku. Nakon diplome uniformu nose samo u posebnim prilikama, a lice i dalje mora biti prirodno.

7. Dozvoljeno joj je nositi samo diskretne modne dodatke.
Kraljevska dadilja nikada ne nosi upadljivi, drečeći ili viseći nakit, već samo suptilne naušnice te slične skromnije komade nakita. Pročitajte i 10 strogih pravila kojih se princeze trebaju pridržavati.

8. Mora biti dovoljno jaka da upravlja kolicima teškima više od 30 kilograma. Kolica brenda Silver Cross najpopularnija su među pripadnicima kraljevske obitelji, a njihova je odlika i da su prilično teška, pa je za manevriranje kolicima u kojima se voze male princeze i prinčevi potrebna spretnost i dobra vještina manevriranja.

9. Mora paziti da se dijete zdravo hrani.
Naravno, kuharice i kuhari zaduženi su za pripremanje svakog obroka, ali na dadilji je da pazi da dijete te obroke i pojede te da mu usadi zdrave prehrambene navike. Saznajte i zašto princ George uvijek nosi kratke hlačice.

10. Mora biti spremna smirivati uplakano dijete u bilo koje doba dana i noći.
Dadilja je ta koja će se dići usred noći i otići smiriti uplakano dijete.

Princ Louis razmahao se čim je izašao na balkon Princ Louis razmahao se čim je izašao na balkon Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju