Opjevana je u pjesmama, njeno ime nose mnoge žene, nježan je sastojak u raznoraznim kozmetičkim proizvodima, opojnog je mirisa, a u njenoj prekrasnoj aromi mogu uživati i vaši nepci. Njeno ime je ruža i može se koristiti i kao aroma šećeru koji s dodatkom ove kraljice cvijeća ima zaista poseban okus

Aromatizirani šećer može se koristiti u svim slasticama, kao dodatak čaju, ali i kao body scrub za masažu i piling. Kao aroma šećeru mogu se koristiti latice ruže, ali i bilo koje drugo jestivo cvijeće poput dragoljuba, borača, ljubičice i lavande.

Također mogu se koristiti latice ruže u bilo kojoj boji, ali najefektnije su ružičaste u što se možete i uvjeriti iz fotografija aromatiziranog šećera čiji je recept s nama podijelila Suzana Orešić, blogerica i majstorica u pripravljanju aromatiziranog šećera o čijim kulinarskim vještinama više možete doznati i na Facebook stranici Croatia Gorski Kotar Jablan.

Aromatizirani šećer može se koristiti u svim slasticama, kao dodatak čaju, ali i kao body scrub za masažu i piling

Suzana je u ovom receptu šećeru dodala starinsku ružičastu ružu.

'Šećer se može aromatizirati i drugim jestivim cvijećem, ali ruža mu daje najljepši miris i aromu', ističe Suzana te daje recept kako da i sami napravite ovaj zaista poseban dodatak slasticama.

Sastojci:

- 1 velika šalica svježih cvjetova ruže (mogu se koristiti i ranije posušeni)
- 1 velika šalica šećera
- 500 grama šećera

Postupak:

1. U blenderu izblendajte cvjetove i šećer dok ne dobijete ružičastu kremastu masu.

2. Presipajte u posudu i dodajte 500 grama šećera te promiješajte vilicom dok sav šećer ne poprimi ružičastu boju

3. Stavite na papir za pečenje i ostavite da se suši dva dana.

4. Osušeni aromatizirani stavite u staklenke. Za ukras možete dodati još par latica ruže.

Savjet: Za njegu kože osim kao body scrub šećer aromatiziran ružom možete i pomiješati s gelom za tuširanje neutralnog mirisa ili ga dodajte vodi za kupanje umjesto pjene za kupanje. Napravite mirišljavu, hranjivu, pjenastu kupku sipajući u kadu istovremeno ružičasti šećer i vrećicu praška za pecivo što je ustvari kugla za kupanje, ali u prahu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju