Među popularnim sastojcima proizvoda za njegu kože jesu i peptidi, kratki lanci aminookiselina koji, između ostalog, mogu pomoći smanjiti upale, ujednačiti ton kože i smanjiti pojavu bora.

Galerija Afrodita 5 Peptide hidracijska krema za lice, 32,95 eura Lancôme Renergie HPN 300-Peptide Cream, 112,99 eura Rilastil progression (+) serum, 50,96 eura +7 Filorga OXYGEN GLOW krema za njegu lica, 34,02 eura

Peptidi se prirodno nalaze u koži, ali su u proizvode za njegu kože uključeni s dobrim razlogom. Oni se mogu apsorbirati u kožu, a ona od njih ima brojne koristi.

  • Poboljšana kožna barijera

Pretjerali pilinzi, izlaganje dimu cigareta i drugim onečišćenjima, loš san... sve navedeno može narušiti kožnu barijeru, a peptidi pomažu da ona bude jača.

  • Smanjivanje bora

Peptidi djeluju tako da je zahvaljujući njima koža čvršća i punija, a na takvoj koži fine linije i bore bit će manje vidljive.

  • Elastičnija koža

Peptidi čine elastinska vlakna, jednu vrstu proteina, a ta vlakna kožu čine elastičnijom i zategnutijom.

  • Olakšavanje upala

Peptidi mogu ublažiti upale, popraviti oštećenu kožu i ujednačiti njezin ton.

  • Uklanjanje prištića

Neki su peptidi antimikrobni, što znači da mogu ubiti bakterije koje uzrokuju akne.

Peptidi djeluju tako da kao glasnici stanicama šalju signal da proizvode kolagen i elastin, a zbog cijelog niza koristi sve ih više žena dodaje u svoju rutinu njege kože.

Na tržištu se nalaze razni proizvodi s peptidima, a mi smo u nastavku izdvojili njih deset koji možda postanu dio vaše rutine.

1. Afrodita 5 Peptide hidracijska krema za lice

Ova hidracijska krema nježne i lagane teksture povećava gustoću i zategnutost kože te smanjuje bore i starenje kože. Krema ne začepljuje pore i idealna je podloga za šminku.

Afrodita 5 Peptide hidracijska krema za lice, 32,95 eura Afrodita 5 Peptide hidracijska krema za lice, 32,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Lancôme Renergie HPN 300-Peptide Cream

U ovoj dnevnoj kremi protiv bora nalaze se hijaluronska kiselina, niacinamid i više od 300 vrsta peptida. Krema kožu regenerira i učvršćuje te smanjuje vidljivost bora, kao i pigmentacijske mrlje.

Lancôme Renergie HPN 300-Peptide Cream, 112,99 eura Lancôme Renergie HPN 300-Peptide Cream, 112,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Rilastil progression (+) serum

Ovaj serum povećava elastičnost kože te je puni i zateže. Djeluje protiv bora, kao i protiv gubitka čvrstoće i elastičnosti. Serum kožu intenzivno vlaži i njeguje, a njegova je tekstura lagana i neljepljiva.

Rilastil progression (+) serum, 50,96 eura Rilastil progression (+) serum, 50,96 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Filorga OXYGEN GLOW KREMA za njegu lica

Krema je ovo koja uklanja znakove umora, nedostatke na koži i trenutačno vraća blistavost za prirodnu ljepotu kože. Namijenjena je za sve tipove kože.

Filorga OXYGEN GLOW krema za njegu lica, 34,02 eura Filorga OXYGEN GLOW krema za njegu lica, 34,02 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Revox Just Peptides 10 % koktel-serum za njegu lica i vrata

Ovaj koktel-serum namijenje za njegu lica i vrata bori se protiv bora te gubitka čvrstoće elastičnosti. Posebno je pogodan za njegu zrele kože, kojoj vraća mladenački izgled.

6. Vichy Liftactiv Collagen Specialist pomlađujuća krema

Ova krema inspirirana je estetskim tretmanima koji stimuliraju proizvodnju kolagena, a djeluje tako da pospješuje prozvodnju kolagena i tako suzbija znakove starenja poput finih linija i bora. Osim toga, pomaže kod gubitka tonusa i neujednačenog tena.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist, 42 eura Vichy Liftactiv Collagen Specialist, 42 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Drunk Elephant Protini Powerpeptide Resurf Serum

Ovaj serum tu je da obnovi teksturu kože i posvijetli ten. Djeluje na elastičnost kože, umiruje je i daje joj dašak vlažnosti. Kako kažu njegovi tvorci, ne postoji ništa što ovaj serum ne može.

Drunk Elephant Protini Powerpeptide Resurf Serum, 86,52 eura Drunk Elephant Protini Powerpeptide Resurf Serum, 86,52 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Skintegra Lunar

Skintegrin Lunar njegujuća je krema koja vlaži i regenerira normalnu do suhu i osjetljivu kožu s prvim znakovima starenja. Radi se o učinkovitoj, nježnoj kremi bogate brzoupijajuće teksture i svilenkastog finiša.

Skintegra Lunar, 21,10 eura Skintegra Lunar, 21,10 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Q+A Skin Peptide Facial Serum

Ovaj peptidni serum potiče proizvodnju kolagena i smanjuje znakove starenja. Pomlađuje, hidrira i energizira kožu, a nanosi se na lice i vrat ujutro i navečer.

Q+A Skin Peptide Facial Serum, 11,02 eura Q+A Skin Peptide Facial Serum, 11,02 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Paula's Choice Pro-Collagen Multi-Peptide Booster

Ovaj serum s peptidima obnavlja, jača i učvršćuje kožu. Dugotrajna upotreba sa sobom donosi mnoge blagodati, a među njma su smanjena pojava bora i mlađi izgled kože.

Paula's Choice Pro-Collagen Multi-Peptide Booster, 63 eura Paula's Choice Pro-Collagen Multi-Peptide Booster, 63 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože Germaine de Capuccini Supreme Definition krema za lice, 63,71 eura Afrodita Cosmetics karotin regenerativna krema, 12,99 eura Uchka Rich Cream, 60 eura +7 Immortella hidratantna anti-age krema za poticanje kolagena, 12 eura

10 krema i seruma na koje vrijedi obratiti pažnju ako se borite s hiperpigmentacijom Pharmaceris W dnevna krema s trostrukim djelovanjem za kožu sklonu hiperpigmentaciji Nivea Cellular LUMINOUS serum protiv pigmentacijskih mrlja L'Adria Brightening perfecting serum +7 L'Occitane zaštitni fluid za blistavu put Reine Blanche SPF 50

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju