Najpopularniji hrvatski blog za ljubitelje knjiga "Čitaj knjigu" u suradnji s webshopom Abrakadabra.com organizira "Lov na čarobne knjige" u 10 hrvatskih gradova

Hrvatska je dobila svoju inačicu potrage za knjigama. Inicijativa je to hrvatske blogerice o čitanju i entuzijastkinje Alis Marić, začetnice bloga "Čitaj knjigu", koja ovom akcijom još više želi širiti strast prema čitanju.

Hrvatska je dobila svoju inačicu potrage za knjigama. Ovu inicijativu pokrenula je Alis Marić, autorica bloga 'Čitaj knjigu'.

Za ovaj projekt dobila sam veliku podršku prijatelja i suradnika kojima se ideja odmah svidjela. Inspiriran je projektom poznate engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu tako da je ostavljala knjige u podzemnoj željeznici, kaže Alis.

U akciju se uključila i Abrakadabra, webshop s najvećom kolekcijom knjiga u Hrvatskoj s preko 28.000 naslova, te izdavačke kuće Znanje, V.B.Z. i FOKUS na hit, koji su zajedno skrili interesantne i popularne naslove.

Abrakadabra je najveća online knjižara pa smo se s velikim entuzijazmom pridružili aktivnosti za zajednicu ljubitelja knjiga. Knjige smo zapakirali u naše kutije i skrili u veće gradove diljem Hrvatske. Nadam se da će svi uživati u ovoj akciji, a oni koji knjigu ne pronađu offline, uvijek je mogu naći na našim stranicama,“ rekla je Marina Knežević, direktorica marketinga Abrakadabre.

KAKO DO KNJIGA?

Knjige će biti skrivene na frekventnim mjestima u deset hrvatskih gradova. Tako u Zagrebu od 8. veljače možete pronaći 50 knjiga, u Splitu, Osijeku i Rijeci uskoro će biti skriveno 30 knjiga, a u Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu i Koprivnici po 10 knjiga.

Knjige će biti skrivene na frekventnim mjestima u 10 hrvatskih gradova.

Svaki mjesec lov na knjige bit će u novom gradu. U potragu se možete uključiti Facebook stranice Čitaj knjigu i Abrakadabra.com gdje ćete moći pronaći smjernice na fotografijama oko toga gdje je knjiga skrivena te tragovima koji će biti objavljeni.

Knjige će biti zapakirane u zaštićenim Abrakadabra kutijama, a u paketu svakog čitatelja očekuje i personalizirana, motivirajuća poruka.

Igra tu ne prestaje. Ideja je da knjige pronađu put do što većeg broja čitatelja pa tako svi koji pronađu knjigu i pročitaju, trebaju je ponovno sakriti u gradu ili prirodi te objaviti fotografiju / pisane tragove kako bi knjiga mogla ponovno biti otkrivena. Neka lov na čarobne knjige započne! Uključite se u potragu, pronađite svoj primjerak knjige i ne zaboravite nastaviti potragu nakon što završite s čitanjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju