Kožnati odjevni komadi jedan su od najvećih proljetnih trendova kada ih možemo nositi u raznim bojama, od pastelnih do neonskih, dok crnu kožnatu jaknu nosimo uz lepršave haljine i sandale. Modna dizajnerica Kristina Burja, vlasnica modnog brenda Krie design, podijelila je 5 savjeta kako nositi kožnatu odjeću bez obzira na konfekcijski broj


Koža (prirodna i kvalitetna umjetna) idealan je materijal za nošenje u proljeće, kada nije ni pretoplo ni prehladno za odjevne predmete izrađene od ovog uvijek atraktivnog materijala. Kako najbolje 'isfurati' odjeću od kože ovoga proljeća otkriva modna dizajnerica Kristina Burja, vlasnica modnog brenda Krie design.

1. Kožu možete kombinirati uz raznu obuću i modne dodatke, od balerinki i tenisica do cipela s potpeticom, ovisno o obvezama tijekom dana.

'Koža 'začini' svaki styling, tako da će vaša omiljena suknja zablistati uz kožni prsluk ili će jednostavan blazer i košulja uz dobre kožnate hlače postići izuzetan efekt. Tajna odjevnih kombinacija s kožnatim komadima je i u tome da ne mijenjate sebe, već da vaše omiljene odjevne kombinacije postignu novi sjaj', kaže Kristina Burja.

Kožnati odjevni komadi jedan su od najvećih proljetnih trendova kada ih možemo nositi u raznim bojama, od pastelnih do neonskih, dok crnu kožnatu jaknu nosimo uz lepršave haljine i sandale

2. Prirodnu kožu najbolje je kombinirati uz druge prirodne tkanine uz koje će najljepše izgledati, kao što su pamuk, svila, vuna, dok 'plastične' tkanine nikako ne pašu uz kožu.

3. I osobe punije građe mogu eksperimentirati, a biti u trendu jer danas je u modi osnovno pravilo da se sva pravila krše.

'Za gornje odjevne predmete poželjno je odabrati mekanu kožu koja ima dobar pad da ne širi tijelo i ne ukrućuje ga, a može biti ležernog kroja zbog svoje podatnosti. Hlače je dobro kombinirati uz tunike', savjetuje Kristina.

4. Kožnate hlače, da bi dobro stajale, moraju biti od fine i mekane kože koja je i vrlo riskantna jer je osjetljiva i vrlo lako puca.

'Ako je koža kruća onda ne stoje onako kako bismo željeli, zato je prednost kada se rade po mjeri jer zbog samog krojenja i načina izrade stoje odlično čak i iz punije i manje osjetljive kože. Kožnate hlače moraju biti poput druge kože', ističe Kristina Burja u čijoj radionici nastaju kožnate hlače šivane pod mjeri.

'Obzirom na zahtjevnost procesa u radu s kožnatim artiklima i izradi po mjeri, šivanje kožnatih hlača traje tjedan, dva od narudžbe. Traže se sve boje hlača, a najviše crna i siva'
, dodaje Kristina.

5. Kožnatu odjeću kombinirajte uz minimalno nakita je je ona sama po sebi dovoljno jaka. Uz kožu uvijek dobro stoji nakit izrađen od metala, kože i drugih prirodnih sirovina.

'Ovisno o vrsti kožnog artikla i cjelokupnom stylingu, treba kombinirati i modne dodatke obući. Statement narukvica ili ogrlica, sunčane naočale, šal, šešir...', kaže Kristina Burja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju