Provesti ljetni godišnji odmor na moru divno je, ali i na kontinentu se može naći odiličnih mjesta za nezaboravan godišnji. Jedno takvo mjesto iz snova pronašli smo u Varaždinu, u kojem je Anita Rinkovec uredila savršenu kuću za odmor.

Galerija Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 2 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 3 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 1 +17 Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu

Malo izvan grada, u miru, tišini i zelenilu, a opet vrlo blizu gradskim trgovima, znamenitostima, restoranima i ostalim stvarima koje goste zanimaju i vesele, smjestila se kuća za odmor 54 Green Road.

Nalazi se u neposrednoj blizini grada Varaždina, samo pet kilometara od centra, u mirnoj ulici, Zelenoj ulici br. 54, odakle joj i ime, u naselju Kučan Marof. Kuća je prve goste primila u listopadu 2018. godine, nakon višemjesečne temeljite renovacije iz vikendice u kuću za odmor.

Kuća je, iznad očekivanja, naišla na ogromno odobravanje domaćih i stranih gostiju, koji su prije svega oduševljeni spojem starinskog i modernog. Drvenom kućom izvana izrađenom od poluoblica te modernim uređenjem iznutra, gdje se vodilo računa o udobnosti, funkcionalnosti i dizajnu interijera, kaže vlasnica kuće Anita Rinkovec.

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 9 Kuća ima i prostrano dvorište stvorenu za ljetnu uživanciju (Foto: Privatne fotografije)

Osim toga, tu su i tri dobro opremljene terase, od kojih su dvije natkrivene - jedna iz spavaće sobe na katu, druga u prizemlju kao nastavak na dnevni boravak te treća, ujedno i najveća i najbolje opremljena nenatkrivena terasa u stražnjem dijelu dvorišta na kojoj se nalaze veliki stol za blagovanje, roštilj, solarni tuš, ležaljke i mreža za sunčanje te jacuzzi za četiri osobe. U večernjim satima sve je osvijetljeno prigušenom modernom rasvjetom i stvoreno za uživanje udvoje.

Kuća može primiti maksimalno četiri osobe i eventualno bebu. Na katu se nalazi spavaća soba od otprilike 33 četvorna metra s bračnim krevetom te dječjim krevetićem, a u prizemlju u sklopu dnevnog boravka nalazi se kutna garnitura na razvlačenje i ležaj na kojem može prespavati još dvoje ljudi. U stražnjem dvorištu iza vrtne kućice napravljena je još jedna mala oaza za uživanje u večernjim satima uz kamin, laganu rasvjetu, prirodu, dobro društvo...

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 7 Gosti su jednako oduševljeni eksterijerom kao i interijerom kuće (Foto: Privatne fotografije)

Kuća za odmor 54 Green Road nadomak Varaždina nastala je igrom slučaja.

Moji roditelji sagradili su je za sebe kada su se preselili iz kuće u stan kako bi imali kamo izaći, napraviti si vrt, malo roštiljati i provesti vrijeme u prirodi. No, kako nas godine sustižu, više nisu mogli održavati sve to i tada mi je sinula ideja da kuću pretvorim u objekt za iznajmljivanje jer mi ona u biti ne treba, a šteta ju je prodati jer mi je i uspomena na pokojnog oca, govori vlasnica.

Kuću je u nekoliko mjeseci renovacijom pretvorila u oazu za uživanje. Tijekom četiri godine, koliko se iznajmljuje, nadopunjena je dodatnim sadržajima kako bi turistima pružila poseban doživljaj i mogućnost boravka čitave godine.

Gosti prije svega bivaju oduševljeni spojem moderne unutrašnjosti i vanjskog izgleda drvene kuće, a potom i dozom luksuza koju pružaju kuća i njezin okoliš te sadržaji, a najviše mirom koji vlada u okolini. Kuća je smještena na kraju slijepe ulice, uvučena od ceste, u predivnom zelenilu, bez ikakvih svjetlosnih i drugih zagađenja, bez buke...

Najčešće ovdje odsjedaju strani gosti, čak ne mogu ni izdvojiti neku zemlju jer su odsjeli gosti iz Kine, Australije, Amerike, Južnoafričke Repblike, svih zemalja Europe, Rusije, Ukrajine, kao i domaći gosti. Za vrijeme korone u kući su osam mjeseci bili gosti (digitalni nomadi), par (Francuz i Kineskinja) kojem je to bila sigurna oaza, odnosno corona free zona, otkriva. Kuća se iznajmljuje čitavu godinu, jacuzzi također radi čitavu godinu i gosti ga s oduševljenjem koriste iako se nalazi na otvorenoj terasi u stražnjem dijelu kuće.

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 17 'Gosti najviše komentiraju taj mir ujutro kad se probude, cvrkut ptica...' (Foto: Privatne fotografije)

Gosti najviše komentiraju taj mir ujutro kad se probude, cvrkut ptica... Kuću nazivaju kućicom iz bajke, kažu da je sve prekrasno i da su stvarno uživali, ističe. Vlasnica je razmišljala i o stavljanju bazena u dvorište, bila je i u pregovorima s jednom tvrtkom o tome, no tada je došla korona, pa je od bazena odustala.

S obzirom na to da kuću održavam sama, kako bih gostima osigurala maksimalnu čistoću, red i sigurnost, bazen mi je malo veći izazov glede održavanja jer, budimo realni, sve oko nas je priroda, polja koja obiluju kojekakvim travama koje lete po zraku i onečišćuju okolinu, pa tako i bazen. Moji su standardi što se tiče čistoće previsoki da bih si dopustila da gostima ostavim nešto što nije tip-top.

S obzirom na to da sam istovremeno, već 28 godina, i u privatnom biznisu te vodim poduzeće s trenutačno 14 zaposlenih, što je vrlo zahtjevna obveza, te usporedo sama vodim i održavam kuću za odmor, zasad će jacuzzi biti dovoljan izazov i zanimacija gostima što se tiče vodenih sadržaja, ispričala nam je Anita Rinkovec.

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 18 Kuća za odmor 54 green road nalazi se u neposrednoj blizini grada Varaždina (Foto: Privatne fotografije)

Kako je kontinentalni turizam posljednjih godina dobio na većoj važnosti, naravno da se to odrazilo i kod nje. Zato iz godine u godinu povećava sadržaje i radi na tome da gosti požele ostati na dužim boravcima, a ne samo tranzitno.

Posljednje dvije godine posebno se osjeti taj trend, što me posebno veseli i zbog profila gostiju, jer više dolaze parovi sami ili parovi s djecom, a i zbog ranije spomenutih obveza. Kuća je puna gotovo čitavu godinu i teško bih izdvojila neko razdoblje koje je jače, dodaje.

Kuću zbog njezina kapaciteta nije moguće unajmiti za djevojačke, momačke i slične zabave, ali moguće je eventualno napraviti manji dječji rođendan. Za tu prigodu napravljen je i dječji šator za igru, pripremljene su društvene igre za sve uzraste te je u tijeku i izrada manjeg ekološkog dječjeg igrališta.

Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 16 Dvorište u Našicama koje je mama Martina uredila tako čarobno

Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 16 I terasa je krasna: Stan u Sesvetama u kojem su modularna kuhinja i preuređena kupaonica baš wow

U terminima kada eventualno nema gostiju u kući iskoristimo priliku da obavimo neke radove, za uvođenje novih sadržaja, uređenje hortikulture i slično, a ponekad kada dođemo na red, iako vrlo rijetko, kuća služi i za skupiti obitelj i prijatelje na zajedničkom druženju, roštilju i zabavi, kaže vlasnica kuće za odmor 54 Green Road u Varaždinu.

Kuća za odmor u Varaždinu zbog koje bismo godišnji odmor rado proveli na kontinentu - 19 Na jednoj od terasa možete uživati na ljuljačkama (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju