Kada se sa suprugom i sinom prije osam godina uselila u vlastitu kuću u Našicama, započela je i Martinina vrtna ljubav. U prostranoj okućnici od 1400 četvornih metara mogla je ostvariti sve svoje želje te je uredila dvorište kojem se teško nadiviti, a svaki kutak poseban je i očaravajući na svoj način.

Galerija Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 16 Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 20 Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 24 +21 Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća

Planirana i uređena okućnica za mene je produženi dnevni boravak, prostor za opuštanje i ugodno provođenje vremena. To je moja velika ljubav i, mogu reći, moja sigurna luka, kaže Martina Ivanišević, koja sa suprugom i sinom Filipom, koji je dijete s poteškoćama, živi u kući u Našicama. Kako Martina ima status majke njegovateljice te joj je posao vezan uz kuću, slobodno vrijeme posvećuje uređenju okućnice, koja je u ovo doba godine prepuna najrazličitijeg bilja i cvijeća te puca od zelenila i šarenila boja.

Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 6 Bujno zelenilo i cvijeće u dvorištu Martine Ivanišević iz Našica (Foto: Privatne fotografije)

Pri uređenju dvorišta, koje se prostire na 1400 četvornih metara, Martina se vodila engleskim stilom, koji je pomalo rustikalan i neukrotiv, biljke i drveće izgledaju kao da su posađeni nasumično, neplanski, a opet sve je savršeno usklađeno.

Jednostavno sam željela imati vrt prepun zelenila i cvijeća i to mi je bila glavna vodilja pri uređenju. Biljke uzgajam iz mnogo razloga, da ugađam oku i duši, ali uglavnom zbog radosti vidjeti ih kako rastu, ističe. Uređenje i održavanje takve impresivne okućnice zahtijeva puno vremena, no Martini i njezinu suprugu radovi u vrtu dođu kao antistresna terapija koja ih opušta i usrećuje.

Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 17 U dvorištu se našlo mjesta i za krasnu natkrivenu terasu, Martinin omiljeni prostor za pravu jutarnju kavu (Foto: Privatne fotografije)

U njezinu raskošnu vrtu mogu se naći grmovi lavande i ružmarina, raznobojni ljetni jorgovani, oleandri, grmovi lovora, razne vrste hortenzije, japanske vrbe, purpurne rujevine, razne vrste japanskog javora, hoste, raznobojne ukrasne trave... Tu su i kraljice vrta, neizostavne ruže, ukrasne vrbe, razne vrste seduma i trajnica te pelargonije, koje ukrašavaju većinu okućnice raspoređene u posudama od terakote, raznih dimenzija i oblika.

Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 19 U toj čarobnoj, relaksirajućoj oazi uživa i obiteljski ljubimac, 14-godišnji labrador Ben (Foto: Privatne fotografije)

Ima još toliko toga, ali tko bi sve nabrojao, dodaje sa smiješkom. U dvorištu se našlo mjesta i za krasnu natkrivenu terasu, Martinin omiljeni prostor za pravu jutarnju kavicu na kojoj vrijeme provodi i guštajući uz dobru knjigu i fini kolač, a izrada kolača Martinina su druga ljubav, uz vrt.

Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća - 18 Čarobno dvorište u Našicama prepuno zelenila i cvijeća (Foto: Privatne fotografije)

U toj čarobnoj, relaksirajućoj oazi uživa i obiteljski ljubimac, 14-godišnji labrador Ben, koji je najbolji prijatelj njezina sina Filipa. Dvorište Martine Ivanišević zaista izgleda božanstveno, svaki kutak uređen je s puno ljubavi i truda, a cijeloj obitelji donosi veliku sreću i mir.

Oduševljava prolaznike: Najljepši zagrebački balkon, na kojem raste 120 biljaka Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 14 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 2 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 13 +13 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 12

Pogledajte jedno od najljepših dvorišta u Petrinji koje izgleda poput malog raja Dvorište Vesne Muže iz Petrinje jedno je od najljepših u tom kraju - 16 Dvorište Vesne Muže iz Petrinje jedno je od najljepših u tom kraju - 19 Dvorište Vesne Muže iz Petrinje jedno je od najljepših u tom kraju - 3 +18 Dvorište Vesne Muže iz Petrinje jedno je od najljepših u tom kraju - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju