Plastičnu ambalažu većinom doživljavamo kao otpad. Međutim, uz malo domišljatosti ona se u tren oka može pretvoriti u ukras ili korisni predmet

Plastične boce ne morate bacati u smeće već ih možete reciklirati i od njih napraviti korisne predmete za vaš dom.

Grlo boce može poslužiti kao držač za razne predmete, od školskog pribora u dječjoj sobi ili pribora u vašem radnom kutku do držača za kuhinjsku krpu ili kuhinjski pribor. Samo ga morate odrezati i ljepilom pričvrstiti za željenu podlogu (drvenu, kamenu ili metalnu) ili pak povezati špagom i objesiti na željeno mjesto.

Plastične boce iskoristite kao vaze za cvijeće koje su izrazito praktične jer se za razliku od staklenih ne mogu razbiti pa su prikladna za dom s malom djecom ili živahnim kućnim ljubimcima.

Boce u boji čak i ne morate dodatno ukrašavati, a one plastične lako ćete obojiti uranjanjem u kanticu sa željenom bojom.

Korisne su i u vrtu – mogu pružiti zaštitu vašim sadnicama i biljkama. Odrežite donji dio boce i smjestite ga na teglu koju možete ukrasiti ručno rađenim oznakama na koje ćete napisati o kojoj se biljci radi. Vaš mini plastenik izgledat će šarmantno, a ujedno ćete ćete osigurati svoje biljke od štetnih vanjskih utjecaja.

Pogledajte kako možete iskoristiti nepovratne staklene boce.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju