Kako bi mačke koje žive u Marini Vrsar bile što bolje zbrinute, postavljene su kućice u kojima ih se može hraniti i u kojima mace mogu spavati.

Galerija Kućice za mačke u Vrsaru - 5 Kućice za mačke u Vrsaru - 4 Kućice za mačke u Vrsaru - 1 +1 Kućice za mačke postavljene su u Marini Vrsar

Inicijativa za bolji život mačaka u Marini Vrsar podrazumijeva i to da je  slobodnoživuće mačke koje ondje obitavaju kastrirao, cijepio i pregledao veterinar.

Slatke kućice macama pružaju zaklon od kiše i hladnoće pa ne moraju spavati na brodovima, a služe i kao stanica za hranjenje. Time im se također osigurava sigurnost jer ih se ne hrani na mjestima koja nisu za to predviđena, što također može biti rizično za njih jer postoji opasnost da ih pregazi automobil.

Iz udruge Bolji život za mačke u Marini Vrsar također poručuju i da svi koji žele hraniti mačke ne zaborave pritom na urednost i čistoću njihovih kućica.

A jesu šašavice! Fotografije maca koje spavaju popravit će vam dan Mačke spavaju na čudnim mjestima i u čudnim pozama - 6 Mačke spavaju na čudnim mjestima i u čudnim pozama - 3 Mačke spavaju na čudnim mjestima i u čudnim pozama - 5 +2 Mačke spavaju na čudnim mjestima i u čudnim pozama - 1

Slika nije dostupna Bravo za Split: Ispred HNK-a postavljene tople i šarene kućice za mačke

Pohvaljujemo ovu inicijativu ribarskog i turističkog mjesta na zapadnoj obali Istre koja može biti primjer i drugim mjestima i gradovima za to kako se brinuti za životinje.

Kućice za mačke u Vrsaru - 1 Kućice za mačke postavljene su u Marini Vrsar (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju