Pojačana briga o kuhinji može dovesti do kuhinjskog savršenstva u svakom trenutku. Slijedite navedene korake i svakog dana uživajte u svojoj kuhinji koja može biti inspiracija za slasne obroke, ali i za prekrasne fotografije.

1. Krpa, pa spužva, pa tako u krug

Jedan od ključnih poteza s kojim kuhinja može uvijek biti čista je da budete dosljedni u pospremanju. Nije lako biti toliko discipliniran da dok čistite mrkvu, zastanete te obrišete svaku kap vode oko posude u koju gulite koru pa tek potom nastavite s rezuckanjem te ili nove namirnice. Ali isplatit će vam se. Ne morate biti baš toliko predani, ali spas za kuhinjske poslove je biti redovit u čišćenju. Čim završite s jednom radnjom, pospremite iza sebe. To će potrajati minutu ili u nekim slučajevima i manje, ali će na kraju dana rezultirati pravom uštedom vremena.

2. Izaberite pravog pomagača

Ne mislimo ovdje na vašu bolju polovicu ili vaše dijete, već na univerzalno sredstvo za čišćenje. Za detaljno čišćenje, npr. vikendom i dalje je poželjno imati sredstva za čišćenje baš za određenu namjenu, međutim tijekom tjedna kada svi imaju više obaveza, vrijeme će uštedjeti dobro univerzalno sredstvo koje uvijek stoji nadohvat ruke. Odaberite sredstvo koje je blago i ne nadražuje kožu kako ne biste gubili vrijeme na stavljanje rukavica. I u blizini držite ili papirnate ručnike ili čarobne krpe, s kojima je čišćenje površina jednostavnije nego spužvicama, koje treba poslije dobro ispirati i ocijediti. Možda zvuči kao sitnica, ali svaka minuta, pa i sekunda u danu pretrpanom obaveza na kraju ipak mnogo znači.

3. Organizacija zlata vrijedna

Vjerojatno svaka osoba koja se koristi kuhinjom zna koliko je važna organizacija prostora. I s dobrom organizacijom sve krene, međutim kuhinji koja se svakodnevno koristi neprestano prijeti narušavanje organizacije. Uzmemo soljenku, za minutu tražimo posudu koja obično stoji iza soljenke, pomaknemo još nekoliko stvari i u nekoliko trenutaka narušimo divnu harmoniju organizacije.

Nered se stvori za sekundu, a osim što onda kuhinja više ne izgleda uredno, nastaje problem i s vremenom. Ništa više ne stoji na svojem mjestu, treba nam više vremena kako bismo pronašli baš tu određenu posudu, a i pomalo se nerviramo dok tražimo i prisjećamo se kamo smo je odložili nakon prethodnog korištenja. Zato je dobra organizacija zlata vrijedna, a ključ je u tome da tu organizaciju ne narušite pri korištenju, već da sve vraćate na pravo mjesto. U tome vam može znatno olakšati korištenje staklenki, košarica i kutija te naljepnica za sve pohranjene namirnice.

4. Kuhinjski uređaji kao zvijezde kuhinje

Nije realno imati kuhinju u kojoj su sve radne površine prazne jer kuhinja koja se koristi podrazumijeva i kuhinju u kojoj su uređaji i posuđe koje svakodnevno koristite lako dostupni i nadohvat ruke. A to nekada može rezultirati naizgled neredom. Puno različitih kuhinjskih uređaja, poput štapnog miksera u crvenoj boji ili električna sjeckalica u narančastoj boji, zdjele različitog dizajna i boja u oku promatrača mogu stvoriti priličan kaos, koji se onda ne može nikako povezati s kuhinjom kao fotoinspiracijom. Kako ipak ne biste bili rob kuhinje i kako ne bi nakon svakog korištenja pospremali štapni mikser koji vam treba svako jutro nakon usitnjavanja voća, idealno rješenje je dizajnom upariti kuhinjske uređaje. Oni uređaji koji su na oku cijeloga dana neka budu iz iste serije, a odaberite ih prema stilu kuhinje.

Štapni mikser, električna sjeckalica, ručni mikser i kuhalo za vodu četiri su uređaja koji će svojom jednostavnošću i modernim dizajnom dati kuhinji pravi šarm, a izloženi na radnim površinama štede vrijeme pospremanja i krase kuhinju.

Ova fotografija i ostale u galeriji fotografija mogu vam poslužiti kao inspiracija za uređenje vlastite kuhinje, a uređaji koji bi se savršeno uklopili dio su asortimana TECRO, koji na tržište dolazi s misijom stvaranja pouzdanih kućanskih uređaja koji vas prate kroz dan te uz funkcionalnost. Asortiman brenda obuhvaća male i velike kućanske uređaje – sve što je potrebno u vašem domu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Pevex po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju