Za sivu boju kuhinje odlučuje se sve više onih koji kupuju novu ili preuređuju staru kuhinju. Mnogima se sviđa kako ova neutralna, elegantna boja izgleda u prostoru, koja se onda lako može podići s detaljima u življim nijansama i tako stvoriti ugodan ambijent.

Galerija Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 9 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 5 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 7 +6 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva

Uz crnu i bijelu, siva je jedna od akromatskih boja, dakle nije jedna iz spektra boja, već je mješavina između potpune refleksije blještavila sunčeva svjetla i njezine potpune suprotnosti – totalnog upijanja svih fotona, odnosno crne, kako objašnjavaju na Wikipediji. Zbog navedenog sivu zovu i bojom bez ikakvih emocija, neutralnom i nepristranom bojom.

Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 10 Otmjena kuhinja u kombinaciji drveta i sive boje (Foto: Living4media)

Kada ide više prema crnoj, postaje dramatičnija i tajanstvena, a kad se približava bijeloj, postaje srebrna i čini se življom i realističnijom. Kako je ljudi doživljavaju kao mirnu i neemotivnu boju, ona je odavna predstavljala znak stabilnosti, staloženosti i mira, pa su zbog toga mnoge uniforme državne administracije uvijek preferirale sivu.

Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 8 Neutralna, hladna siva izvrsno se slaže s toplim tonom drveta (Foto: Living4media)

A sve je više i onih koji sivu preferiraju u uređenju životnog prostora, bilo da je riječ o svjetlijim ili tamnijim nijansama. Neutralna, hladna siva izvrsno se slaže s toplim tonom drveta i sve je više poklonika te kombinacije kada je o uređenju kuhinje riječ. Naročito se sviđa onima koji preferiraju industrijski stil uređenja, a uvijek ima i dašak otmjenosti.

Savršeno funkcionalan: Stan Sanje iz Stuttgarta u kojem kuhinja ima baš dobro pametno rješenje Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 15 Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 8 Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 4 +11 Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 5

Karmela iz Bjelovara otkrila je trik s kojim njezina 30 godina stara kuhinja izgleda kao nova Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 6 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 1 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 5 +3 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 3

Kuhinje u kombinaciji sive boje i drveta, koje vas mogu nadahnuti za uređenje vlastitog doma, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 1 Naročito se sviđa onima koji preferiraju industrijski stil uređenja (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju