Svaki komad namještaja u stanu u Stuttgartu Sanja Petrović i njezin partner zajedno su odabrali jer su pri uređenju svojega doma, koji je spoj modernog i vintage stila, željeli zadovoljiti ukuse obiju strana. Prvenstveno su gledali na funkcionalnost, a pametnim odabirima u tome su i maksimalno uspjeli.

Galerija Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 15 Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 8 Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 4 +11 Odlučili su se za neutralnije boje namještaja koje su 'razbili' dekorativnim detaljima

Svaki komad namještaja morao je zadovoljiti određene parametre, a prije svega morao je biti funkcionalan.

Živimo u stanu, pa smo ograničeni prostorom i svaki je kutak morao biti pametno iskorišten. Odlučili smo se za neke neutralnije boje namještaja koje smo kasnije razbili dekorativnim detaljima te podigli prostor na drugu razinu, kaže nam Sanja Petrović, koja sa svojim partnerom živi u Stuttgartu. Ondje su stvorili svoj lijepi, vrlo funkcionalan i s puno stila uređen dom.

Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 4 Svaki komad namještaja morao je zadovoljiti određene parametre, a prije svega morao je biti funkcionalan (Foto: Privatne fotografije)

Kako oboje imaju istančan ukus za detalje, tome i pridaju najviše pažnje. Svaka dekoracija u njihovu domu ima neku posebnu priču i s razlogom stoji na određenom mjestu.

S obzirom na to da vrlo često putujemo, možemo istaknuti da su nam najdraže dekoracije, odnosno suveniri kupljeni na putovanjima jer nas uz njih vežu posebne uspomene, ističe Sanja. Ponekad inspiraciju traže na TikToku ili Instagramu, ali najčešće ideje dođu same od sebe. Sanja je, otkriva nam, jedna od onih osoba koja zaista uživa u uređivanju prostora.

Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 8 Pažnju plijeni i jako lijepa bijela kuhinja rađena po mjeri (Foto: Privatne fotografije)

Još u djetinjstvu, u kući svojih roditelja, uvijek bih nešto premještala ili preuređivala, dodaje. Pažnju plijeni i jako lijepa bijela kuhinja rađena po mjeri koja je, kao i sve ostalo u stanu, prvenstveno morala biti funkcionalna.

Našli su pametna rješenja pa se tako u sklopu velikih ladica nalaze male ladice u koje se mogu odložiti pribor za jelo ili sitnice poput kuhinjske vage i slično.

Također, bilo im je vrlo bitno kupiti kvalitetne kuhinjske uređaje koji ne rasipaju energiju i dobro obavljaju svoj posao.

Odlučili smo se za svjetliju nijansu kuhinje kako bismo vizualno povećali prostor, kaže. Pri uređenju svojeg vrlo šarmantnog i ugodnog stana svakoj prostoriji posebno su se posvetili, a Sanja se u svakoj osjeća jednako ugodno.

Stan u Petruševcu u kojem je velika tapeta žene u dnevnom boravku glavna zvijezda U suterenu obiteljske kuće u Petruševcu Željka Lalić Tomšić i njezin suprug Pavao Tomšić uredili su svoj dom iz snova - 8 U suterenu obiteljske kuće u Petruševcu Željka Lalić Tomšić i njezin suprug Pavao Tomšić uredili su svoj dom iz snova - 7 U suterenu obiteljske kuće u Petruševcu Željka Lalić Tomšić i njezin suprug Pavao Tomšić uredili su svoj dom iz snova - 4 +7 U suterenu obiteljske kuće u Petruševcu Željka Lalić Tomšić i njezin suprug Pavao Tomšić uredili su svoj dom iz snova - 6

Karmela iz Bjelovara otkrila je trik s kojim njezina 30 godina stara kuhinja izgleda kao nova Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 6 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 1 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 5 +3 Karmela Polašek iz Bjelovara ima 30 godina staru kuhinju koja izgleda kao nova - 3

Kada bih morala izdvojiti najdražu prostoriju u stanu, ne bih se mogla odlučiti. Ali ako bih morala izdvojiti prostoriju u kojoj provodimo najviše vremena, to je svakako dnevni boravak, koji se pomalo i razlikuje od ostalih prostorija, a zelene nijanse za koje smo se odlučili djeluju ugodno i opuštajuće, otkriva Sanja Petrović iz Stuttgarta.

Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 13 Svaki komad namještaja njihova stana u Stuttgartu Sanja Petrović i njezin partner zajedno su odabrali (Foto: Privatne fotografije)

Sanja Petrović svoj stan u Stuttgartu uredila je vrlo funkcionalno i s puno stila - 2 Jednostavna i slatka kupaonica stana u Stuttgartu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju