Eksperimentiranje s novim trendovima velik je dio modne igre u kojoj najodvažnije ljubiteljice mode itekako uživaju, ali povremeno, kada prilika to zahtijeva od njih, i one se ipak vrate provjerenoj klasici.

Galerija Street style kombinacija Lare Tomkić Street style kombinacija Lare Tomkić +0 Street style kombinacija Lare Tomkić

Moć klasičnih komada uistinu je velika, a trendovski komadi uvijek su im samo kratka i prolazna konkurencija koju bez problema potuku iz sezone u sezonu.

Koliko efektno može izgledati dnevna kombinacija sastavljena od klasičnih komada još jednom nam je pokazala Lara Tomkić čija modna izdanja možete pratiti na njezinom Instagram profilu.

Prelijepa brineta prošetala je zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačića i pritom plijenila pažnju slučajnih prolaznika.

Street style kombinacija Lare Tomkić Street style kombinacija Lare Tomkić (Foto: Slaven Janđel)

Kako i ne bi kad je izgledala senzacionalno u plavim trapericama, romantičnoj bijeloj košulji ukrašenoj volanima, svevremenskom bež baloneru i gležnjačama neutralne nijanse.

Umjesto sveprisutnog skinny modela, odabrala je traperice trapez kroja. Model hlača s nogavicama koje se šire u donjem dijelu vrhunac popularnosti doživio je u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Iako mnogi misle da su i nastale u vrijeme tadašnjeg hipi pokreta, modni znalci kažu da trapezice zapravo datiraju iz 19. stoljeća. Nastale su kao varijanta hlača širih nogavica slična onima koje su tada nosili članovi Američke mornarice kako bi lakše i brže obuvali čizme.

Trapezice danas imaju status kultnog modela hlača koji nikad ne izlazi iz mode i s kojim nikad ne možete pogriješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju