U svijetu ljepote rijetki su proizvodi koji imaju toliko bitno mjesto u kozemtičkoj torbici kao ruževi za usne.

Ruž za usne simbol je ženstvenosti i moćan proizvod koji, kada je dobro iskorišten, može transformirati cijeli izgled. Desetljećima razni bredovi prate trendove i nude cijelu paletu ruževa u raznim nijansama. Međutim, unatoč gomili opcija dostupnih na tržištu, postoje neke univerzalne nijanse, odnosno ruževi kojima se žene uvijek vraćaju jer izgledaju odlično.

Naravno, nezaobilazni su crveni ruževi koji u svijetu ljepote imaju status superjunaka. Tu su i nude ruževi idealni za nošenje od jutra do mraka. U našoj galeriji izdvojili smo ruževe koji su zaradili kultni status, a koji dolaze u nijasama koje će žene uvijek voljeti, bez obzira na trendove.

Angelina Jolie u filmu \'Gospodarica zla 2\' - 1 Angelina Jolie kao Zlurada: Ruž koji vole i Hrvatice, a laska svakom tonu kože

Crveni ruž Od 19,90 kn: 10 moćnih ruževa za usne koji podižu svaku kombinaciju

Jedan od tih ruževa je Revlonov Fire &Ice ruž za usne. Prva Fire&Ice kampanja ovog brenda pokrenuta je 1952. godine i već tada žene su se zaljubile u ovu nijansu koju vole i danas.

Godine 1953. Christian Dior stvorio je dva "savršena crvena ruža" za modne piste. Radilo se o nijansama 9 i 99, a više od pola stoljeća kasnije u ponudi je nijansa 999, jednako bogato crvena i kultna mješavina te dvije nijanse.

Svoje mjesto među klasicima ima i Macov Ruby Woo ruž čija hladna crvena nijansa laska gotovo svima.

Tom Ford je svoje mjesto među klasicima zaradio zahvaljujući ružu za usne u nijansi Bruised Plum kojem se tepa da je jedan od najboljih ljubičastih ruževa ikad proizvedenih.

Mat ruž za usne Georgio Armani, nijansa 400 , poznat je jednostavno i kao Armani crveni ruž, a radi se o bogatom ružu koji je savršena ravnoteža između hladnog i toplog i klasik koji je idealan izbor ako u svoj izgled želite udahnuti dašak starog Hollywooda.

Svog predstavnika među kultnim klasicima ima i modna kuća Chanel. Ruž Pirate jedan je od crvenih ruževa nadahnutih Coco Chanel. Osim boje dah oduzima i njegovo otmjeno pakiranje.

Omiljeni oduvijek i zauvijek: 10 kultnih lakova za nokte koji pobjeđuju sve trendove Essie (Ballet Slippers), 68,60 kn OPI (Lincoln Park After Dark), 99 kn Revlon (Cherries In The Snow), 45,90 kn +7 NARS (Orgasm), 16 funti (138,03 kn)

U našoj galeriji pogledajte već spomenute, ali i druge ruževe za usne koji su tijekom godina stekli ikonski status.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju