Modna dizajnerica Anamarija Asanović predstavlja kolekciju kupaćih kostima. Ususret prvom Summer Sea Polo vaterpolskom turniru koji će se ovaj petak i subotu održati na plaži Jadran u Splitu, Anamarija predstavlja kolekciju inspiriranu Dalmacijom, vaterpolom i ljetnim radostima.

Galerija Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović - 8 Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović - 6 Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović - 1 +5 Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović

Odavno mi je bila želja napraviti kolekciju kupaćih kostima. Htjela sam da ima obilježje Dalmacije te mislim kako su najbolja obilježja Dalmacije galebovi i magarci koji su motivi ovih kupaćih, izjavila je Anamarija Asanović i dodala:

Sama ideja nastala je kako bi svatko tko dobije nešto ovakvo na poklon mogao ispričati neku smiješnu priču koja ga veže uz Hrvatsku te sam zamislila da to bude više od suvenira Dalmacije. Dakle, prva ideja bila mi je da napravim liniju kupaćih kostima, a druga ideja bila je kako to prezentirati na drukčiji način. Na drugi dio ideje utjecala je priča moje majke koju je vrlo često pričala o učestalim večerima kada su se gledale utakmice vaterpola te se nakon toga družilo dugo u noć te mi je taj period ostao u lijepom sjećanju.

Modna dizajnerica Anamarija Asanović predstavlja kolekciju kupaćih kostima inspiriranu Dalmacijom, vaterpolom i ljetnim radostima

Kostimi su izrađeni pod australskom markom Delfina, a proizvedeni su u Njemačkoj od najkvalitetnijih materijala. Realizacija ove ideje od prvog crteža do kupaćih trajala je više mjeseci. Kolekcijom dominiraju žuta boja sunca i plava boja mora. Motivi galeba i magarca krase ženske i muške modele.

Ovom kolekcijom koja je nastala u suradnji sa Summer Sea Polo turnirom, koji se igra u moru kao nekada, podsjeća se na tradiciju igranja vaterpola u moru. Dizajnerica je i sama odrasla na plaži Jadran na kojoj se igra turnir i na kojoj su stasale generacije olimpijskih pobjednika. Upravo je Split jedan od gradova u svijetu koji je proslavio vaterpolo kao sport. Želja dizajnerice i novog turnira jest potaknuti mlade na sport i vratiti gradu što više tradicionalnih stvari.

Modeli koji predstavljaju ovu kolekciju i sami su sportaši, pa su tako na atraktivnim fotografijama Maksima Bašića hrvatski vaterpolski reprezentativac Jere Marinić Kragić, bivši vaterpolist Frane Jelavić te nogometaš Antonio Asanović. Ženske modele predstavljaju sportašice Andrea Radnić i Dora Tičinović.

Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović - 3 Kupaći kostimi s potpisom Anamarije Asanović (Foto: Maksim Bašić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju