U listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, i više nego inače radi se na podizanju svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti.

Galerija Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same - 2 Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same +6 Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same - 5

Rano otkrivanje i ispravno liječenje načini su na koje se možemo uspješno suprotstaviti raku dojke zbog čega ćemo i u ovom tekst još jednom naglasiti važnost redovitih pregleda.

Nedostatak vremena i druge brige ne smiju biti izgovori zbog kojih ćete preskočiti pregled. Prevencija je ta koja će vas zaštititi.

Ono što možete i morate čini za sebe je obavljati redovite samopreglede, kao i klinički pregled i ultrazvuk jednom godišnje. Žene iznad 40 godina obavezno trebaju odlaziti na mamografiju.

I dok ćemo vas mi povremeno podsjetiti na važnost gore navedenih činjenica, postoje udruge koje to čine svaki dan. Jedna od njih je i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same".

Pokretačka snaga ove Udruge su Ivana Kalogjera i Goranka Perc, a jedan od njihovih projekata za koji ste sigurno čuli je onaj imena "Nisi sama, ideš s nama" u sklopu kojeg taksisti besplatno voze žene oboljele od raka na kemoterapije.

Tisja Kljaković Barić i zadovoljna.hr za Udrugu Nismo same

Osim prijevoza, više od sto volontera Udruge organizira i drugačije oblike podrške ženama oboljelima od raka. Događanja vezana za Udrugu možete pratiti i na stranici "Nismo same", a ove godine i Zadovoljna.hr odlučila je pridonijeti njihovim nastojanjima da pruže što veću podršku oboljelim ženama.

Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same (Foto: Zadovoljna.hr)

U suradnji s umjetnicom Tisjom-Kljaković Braić nastale su majice s kapuljačom koje ćete moći kupiti preko Udruge. Cijena majice je 260 kuna.

Oni, omiljeni bračni par čije nas crtice iz života uvijek razvesele, sada su dobili još jednu važnu ulogu - ukazati na važnost pregleda dojki, ali i pomoći u prikupljanju sredstava za "Nismo same". Tisja Klajković Braić poručila je da se suradnje poput ove ne odbijaju.

ONI su na ilustraciji. Htjela sam iskoristiti njihovu popularnost kako bi se skupilo što više novaca za pomoć oboljelima ženama. To je vrlo osjetljiva tema, a njihova prisnost i ljubav je nekako ljekovita, dodala je.

Hudice u limited edition izdanju koje su nastale u suradnji našeg portala i Udruge, a koje na sebi imaju ilustraciju Tisje Kljaković-Braić, moći ćete naručiti putem Inboxa na Facebook stranici Udruge "Nismo same" ili putem maila na info@nismosame.com.

Po dogovoru, postoji i mogućnost dolaska na adresu Udruge.

Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same Kupnjom majice s ilustracijom Tisje Kljaković Braić pomažete Udruzi Nismo same (Foto: Zadovoljna.hr)

Udruga ima otvoren i broj računa za njihovu 13. po redu humanitarnu akciju (IBAN: HR5924020061500122687), a uplata se može izvršiti i pomoću 2D bar koda koji se nalazi u nastavku teksta.

Ako u sklopu akcije želite kupiti majicu, javite se udruzi na mail kako biste dogovorili koju boju i veličinu majice želite.

Dostupne su majice u bež i ružičastoj boji, u veličinama L i XL. Nakon toga bit će potrebno izvršiti uplatu u iznosu od 260 kuna, s opisom plaćanja zadovoljna.hr.

2D bar kod 2D bar kod (Foto: Zadovoljna.hr)

U svom primjerku hudice već se fotografirala bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić i pozvala sve na sudjelovanje u humanitarnjoj akciji kojom se želi pomoći Udruzi u njezinom radu.

Antonija Mišura Sandrić u hudici s ilustracijom Tijske Kljaković Braić Antonija Mišura Sandrić u hudici s ilustracijom Tijske Kljaković Braić (Foto: antonijamisurasandric/Instagram)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju