Opera La Bohème opisuje bezvremensku priču o životima, nesretnim ljubavima mladih umjetnika boemskog Pariza. Predstava se može pogledati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Slavno Puccinijevo djelo o pariškim boemima, iako nije doživjelo uspjeh na praizvedbi, svakom je kasnijom izvedbom dočekano s ovacijama tako da je opera "La Bohème" postala jedna od najpopularnijih opera u povijesti.

Libreto je nastao prema romanu Prizori iz života boema, Henrija Murgera, koji opisuje studentski i umjetnički svijet pariške Latinske četvrti.

Potresna priča o mladim i siromašnim pariškim umjetnicima te njihovim nesretnim ljubavima osvojila je svjetske operne kuće i poslužila mnogim autorima kao inspiracija za stvaranje novih djela različitih žanrova.

Potresna priča o mladim i siromašnim pariškim umjetnicima te njihovim nesretnim ljubavima.

Rodoplhe i Mimi nositelji su glavnih zbivanja u kojima pratimo sudbinu nekoliko mladića i djevojaka koji unatoč siromaštvu i bijedi ne gube vjeru u ljubav. Tragičan kraj i smrt Mimi samo pojačavaju potresan dojam velike ljubavne priče koja i danas uzbuđuje i stare i nove ljubitelje opere.

Puccini je njome osvojio svjetske pozornice pokazavši velik skladateljski talent, podarivši naraštajima nezaboravne arije i duete koji sublimiraju sve ono najljepše u njegovu opernom stvaralaštvu.

Libreto prema Henriju Murgeru napisali su Giuseppe Giacosa i Luigi Ilica. Dirigent je Ivan Josip Skender, a redatelj i scenograf je Arnaud Bernard.

Operu izvode Stjepan Franetović, Ljubomir Puškarić, Luciano Batinić, Davor Radić, Adela Golac Rilović, Marija Kuhar Šoša, Ivana Lazar, Ivica Trubić, Ozren Bilušić, Dario Ćurić, Ivan Šatalić, Antonio Brajković, Kristijan Beluhan te pjevački zbor Zvjezdice.

 "La Bohème" se može pogledati 23. i 25. 3. 2018.godine u HNK u Zagrebu. U videu možete pogledati najavu opere.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju