Naslanjajući se na ovogodišnju priču Adventa u Zagrebu, čija je poruka „Osjetite svjetlost”, kultni zagrebački hotel Esplanade obasjao je svoje nedavno obnovljeno secesijsko pročelje te nizom svjetlosnih dekoracija i borova pretvorio terasu Oleander u čarobnu zimsku bajku na otvorenome.

Esplanade ove godine obilježava veliki 95. rođendan, a s obzirom na to da ga ne može primjereno svečano proslaviti, odlučio je proširiti poznati blagdanski ugođaj hotela na otvoreni prostor te sugrađanima i gostima u ovim pomalo tmurnim vremenima pokloniti malo božićne radosti u svjetlosnoj priči koja blista mnoštvom lampica i projekcijom na pročelju zgrade.

Legendarna terasa Oleander, za koju je svojedobno poznati književnik Miroslav Krleža govorio da predstavlja „granicu Europe s Balkanom”, tako je ovog adventa odjenula bajkovito zimsko ruho.

Svakog prosinca hotel Esplanade zablista posebnim blagdanskim sjajem. Impresivan bor u predvorju i raskošna dekoracija, pažljivo stilizirani aranžmani i dojmljive instalacije ručno rađenih visokih orašara te poseban božićni miris koji se širi interijerom ostavljaju svakoga gosta bez daha. Međutim, u ovoj po svemu čudnovatoj godini, u situaciji kada naši sugrađani ne mogu posjećivati restorane i bar te doživjeti dotjerani interijer hotela, odlučili smo se pridružiti Adventu u Zagrebu i iskoristiti prekrasnu hotelsku terasu Oleander s koje se pruža pogled na povijesno središte grada i park s fontanom, te je osvijetliti mnoštvom lampica i svjetlosnom projekcijom na pročelju zgrade, čime ćemo vjerujem pridonijeti blagdanskom ugođaju ovog dijela Lenucijeve potkove i pružiti prolaznicima čarobnu kulisu za fotografiranje istaknuo je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela, i dodao: Bilo je mnogo ideja za uređenje, planirali smo mnoštvo svjetlosnih i kreativnih efekata i instalacija za posjetitelje, ali smo u ovom trenutku napravili najbolje što smo mogli. Ako se situacija popravi u vrijeme nadolazećih blagdana, imamo mnogo potencijalnih partnera koji bi se rado uključili u projekt i dodatnim sadržajima upotpunili Esplanadinu svjetlosnu božićnu bajku. Naravno, sve uz visoki standard i pridržavanje strogih mjera opreza.

Uz navedene instalacije, ovu čarobnu adventsku priču, realiziranu uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba u suradnji s agencijom MPG, podržat će Glade svojim kutkom za fotografiranje i božanstvenim mirisnim svijećama.

Desetljećima se govorilo da će iskustvo prolaska kroz vrata ovog hotela biti ono što ćete ispričati unucima.

Ovog se adventa uputite do Esplanade: ponesite termosicu s vrućim čajem, toplo se odjenite i povedite obitelj u čarobnu šetnju živopisnim i bajkovito dotjeranim gradskim ulicama

Uistinu, hotel Esplanade povijesna je ikona i ponos Zagreba, a ono što ga svrstava među jedinstvene hotele u svijetu njegov je značaj i priča.

Esplanade nije običan hotel – radi se o svojevrsnoj instituciji koja je tijekom svoje duge povijesti stekla status središta društvenog i kulturnog života Zagreba, kao i omiljenog okupljališta svih poklonika iznimne usluge i raskošnog ugođaja art décoa. Sagrađen davne 1925. godine za putnike slavnog Orient Expressa, na mjestu nekadašnjeg klizališta, oduvijek je privlačio slavne osobe, državnike, kraljevske obitelji i zvijezde sa svjetske scene šoubiznisa kao što su Josephine Baker, Elizabeth Taylor, princ Albert od Monaka, Hillary Clinton, princ Charles i mnogi drugi.

Hotel blista i nakon 95 godina te nastavlja slijediti nadaleko poznatu tradiciju i visoke standarde vrhunske usluge, a inovacijama, svježim idejama i pomicanjem granica postavlja nove trendove u hotelijerstvu.

Stoga se ovog adventa uputite do Esplanade: ponesite termosicu s vrućim čajem, toplo se odjenite i povedite obitelj u čarobnu šetnju živopisnim i bajkovito dotjeranim gradskim ulicama sve do Glavnog kolodvora i Starčevićeva trga te uživajte u pogledu na ovu jedinstvenu zagrebačku ljepoticu.

Svjetlosna instalacija obasjavat će Oleander terasu svaki dan sve do 6. siječnja 2021. u terminu od 16 do 23 sata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju