Filodendron je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća bila jedna od najčešćih biljaka u hrvatskim kućanstvima.

Ova biljka obožava prostorije umjerene temperature i s dosta svjetlosti, iako se može uspješno uzgajati i na tamnijim mjestima. Zbog rupica u listovima neki je pak nazivaju i švicarskim sirom biljnog svijeta.

U posljednje vrijeme filodendron se vraća na velika vrata u domove tisuća ljudi, a predvodi i nekolicinu trendova u unutarnjem uređenju. Ne samo da monumentalni zeleni listovi filodendrona izvrsno filtriraju zrak u zatvorenim prostorijama, već će ova biljka iz reda kozlačevki transformirati izgled cijelog doma.

Primarkove lampice u obliku filodendrona Primarkove lampice u obliku filodendrona prodaju se po cijeni od 37 kuna Foto: Primark

Ako vam pri ruci nije stvarna biljka, poslužiti se možete i malim trikom. Primark u svojoj ponudi ima dekorativne lampice u obliku filodendrona koje se prodaju po cijeni od 5 eura, odnosno oko 37 kuna.

Primarkov tim predlaže da zelenu oazu u domu stvorite sa svega nekoliko elemenata – lampice u obliku filodendrona objesite na atraktivno ogledalo, a sve zajedno dodatno ukrasite s nekoliko umjetnih ili pravih lončanica.


Ove lampice izvrsna su ideja i za ukras spavaćih soba, balkona i terasa.

Pogledajte i deset detalja stvorenih za ljubiteljice kaktusa:

Volimo i jednoroge, ali... Deset detalja kao stvorenih za ljubiteljice kaktusa Detalji kao stvoreni za ljubiteljice kaktusa - 9 Detalji kao stvoreni za ljubiteljice kaktusa - 2 Detalji kao stvoreni za ljubiteljice kaktusa - 5 +6 Detalji kao stvoreni za ljubiteljice kaktusa - 10

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju