Balayage tehnika bojanja kose u posljednje je dvije godine bila pravi hit. No, kako to obično biva s trendovima, na njezino mjesto je došla nova, zanimljivija i efektnija inačica pod nazivom layage. Doznajte sve o najnovijoj tehnici bojanja kose koja će obilježiti 2016. godinu

Posljednje dvije godine tehnika 'slobodnog' bojanja kose pod nazivom balayage postala je svjetski hit. Rezultat ovog trenda bila je kosa prošarana najprirodnijim ombre-pramenovima koji vizualno pomlađuju kosu i osvježavaju izgled.

No čini se kako je balayage pao u drugi plan, a sve zahvaljujući najnovijem i pomalo neobičnom trendu oslikavanja pramenova - layage.

ŠTO JE LAYAGE?

Frizerka Nikolina Perković ovu tehniku bojanja kose opisuje kao naprednu verziju balayagea koja zahtijeva malo drugačiji pristup nanošenju boje za kosu.

Naime, za razliku od klasičnog balayage bojanje kose tijekom kojeg se sjedi na stolici, kod tehnike layage osoba je u poluležećem položaju, a kosa je prebačena preko posebno dizajniranog stola za izradu pramenova.

U ovom položaju kosa se prirodno raširi po cijeloj površini, što frizeru daje slobodu oslikavanja pramenova na najprirodniji mogući način.

'Kosa se boji sloj po sloj, a pramenovi su rašireni poput zraka sunca. Deblji su nanosi na vrhovima kose te kako se približavaju sredini pramena, oni postaju sve rjeđi, čime se dobiva efekt crtanja po kosi', objašnjava Nikolina iz salona Nikas.

No, kako bi se postigao ovaj moćan efekt, čije su predvodnice Jennifer Aniston i Kate Beckinsale, potrebno je imati duljinu kose barem do ramena, a što je kosa dulja, efekt prirodnih pramenova postaje jači i upečatljiviji, posebno ako je kosa ukrašena bogatim kovrčama.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju