Veze mogu biti sjajne, ali, nažalost, postoje i one koje nisu takve. Ipak, želja da budemo s nekim pa i strah od samoće nerijetko dovedu do toga da u vezi, kako bi ona potrajala, sami sebi počnemo govoriti neke laži.

Mnogi među nama su se u nekom trenutku u životu zavaravali o kvalitetama našeg partnera. Često bismo to činili sve do trenutka u kojem bismo se opametili i prekinuli vezu.

Zavaravanje je posebno često na početku veze, kada silno želimo da ona uspije. No, zavaravanje neće donijeti ništa dobro. Zato je bitno prestati si govoriti određene laži o vezama, posebno na njihovom početku, i na vrijeme krenuti dalje.

Četiri laži koje morate prestati govoriti sami sebi u vezama izdvojilo je terapeut Jeff Guenther iz Portlanda. Mi smo ih izdvojili u nastavku.

1. Naše velike razlike će se izbalansirati

Iako su razlike ponekad super i trebaju postojati, ako su one prevelike i stavljaju vas na suprotne strane kada su u pitanju važna životna pitanna s vremenom će sigurno uzrokavati tenzije koje će se pretvoriti u veće probleme i vrlo moguće dovesti do prekida.

2. Mogu ga promijeniti čak i ako on to ne želi

Nemojte se zavaravati. Ne možete mijenjati nekoga tko se ne želi promijeniti. Čak i ako se dogodi neka promjena druga strana, koja tu promjenu nije htjela, će vam s vremenom početi zamjerati.

3. Stvari će s vremenom postati bolje

Optimizam je super, ali ako se već na samom početku veze morate zavaravati jer situacija nije baš sjajna, morate biti svjesni činjenice da se situacija vrlo vjerojatno neće promijeniti na bolje. Štoviše, postat će gora.

Slika nije dostupna Oprost nevjere: Pet kristalno jasnih znakova da je ipak vrijeme za odlazak

Savjete sretnih parova uvijek je dobro poslušati 10 stvari koje sretni parovi nikad ne rade

4. Neću nikad pronaći nekoga kao što je on

Ovo nije istina. Osim toga, opasno je nekoga toliko uzdizati, posebno ako ste suočeni s problemima. Vjerojatno ste zaljubljeni u neku ideju koja nije stvarna i mogli biste se razočarati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju