Na jednom holivudskom tulumu 1957. godine snimljena je legendarna fotografija na kojoj mlada glumica Sophia Loren gleda u dekolte Jayne Mansfield

Danas je Sophia Loren glumačka legenda, te apsolutna ikona stila i ljepote. No 1957. godine bila je tek glumica u usponu.

Na prigodnom tulumu na Beverly Hillsu koji je filmski studio "Paramount" organizirao u njenu čast kao svojevrsni izraz dobrodošlice u Hollywood, snimljena je ova legendarna fotografija.

Na njoj je Sophia Loren uhvaćena kako s negodovanjem, te "ispod oka“ gleda u dekolte Jayne Mansfield, koja je tada već bila etablirana glumica u Hollywoodu s hit filmom "Djevojka tu ne može pomoći".

Legendarna fotografija Sophije Loren i Jayne Mansfield Legendarna fotografija Sophije Loren i Jayne Mansfield (Foto: Profimedia)

Rijetko koja fotografija tako jasno dočarava suparništvo između dviju žena kao ova. Povrh svega, u žiži interesa su dvije slavna ljepotice i glumačke suparnice koje su se krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća borile za iste uloge, ali i naklonost publike.


Pogled u grudi

Talijanska diva je za "Entertainment Weekly" potvrdila da je u trenutku snimanja fotografija mislila ono što svi vjeruju da je mislila:

Paramount je organizirao proslavu za mene, a svi najvažniji ljudi iz filma su bili tamo. Bilo je nevjerojatno. Među zadnjima je ušla Jayne Mansfield i došla do mojeg stola. Znala je da je svi gledaju. Sjela je i bila je jedva pokrivena.

Pogledajte u fotografiju. Gdje su mi oči? Gledam u njene bradavice jer se bojim da će završiti u mojem tanjuru. U mojim očima vidi se strah. Bojim se da će njezina haljina eksplodirati i da će se sve preliti po stolu. 

Svjetska slava

Fotografija je objavljena u većini svjetskih medija te je podigla popriličnu medijsku prašinu. Mediji su komentirali kako je Jayne svjesno željela zasjeniti Sophiju Loren, iako je ista tvrdila da je otkrivanje grudi bila slučajna nezgoda s haljinom.

Obožavatelji talijanske glumice i danas inzistiraju da im Sophia Loren potpiše spomenutu fotografiju, no ona to odbija učiniti.

Ne želim imati nikakve veze s tom pričom, ali i zbog poštovanja prema Jayne Mansfield koja više nije među nama, priznala je talijanska glumica za Entertainment Weekly.

Jayne Mansfield u svojoj je kratkoj karijeri ostvarila uloge u devedesetak filmova i kazališnih predstava, a preminula je od posljedica izazvanih prometnom nesrećom kad je imala samo 35 godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju