Leonarda Lončar iskreno je progovorila o borbi s neplodnošću i iskustvu s umjetnom oplodnom u intervjuu koji je dala Josipi Pavičić za emisiju In Magazin. Modna dizajnerica prvo biološko dijete dobila je s 40 godina nakon što je 20 godina svaki mjesec išla na umjetnu oplodnju.

Neplodnost pogađa sve više parova, a svoju dugogodišnju borbu s neplodnošću opisala je Leonarda Lončar u intervjuu za In Magazin. Nakon što su posvojili četvero djece, Leonarda i njezin tadašnji suprug Zvonimir Boban prije 13 godina dobili su i biološku kćer. Ruža je stigla nakon brojnih pokušaja umjetne oplodnje tijekom 20 godina. Unatoč brojnim neuspjelim pokušajima, Leonarda Boban to iskustvo opisuje lijepim.

Meni je to bilo jako lijepo. Kao što se netko probudi ujutro, tušira se i pere zube, tako je meni bila moja umjetna oplodnja.

Svaki mjesec 20 godina išla sam na umjetnu oplodnju, čak su me bliske osobe i odgovarale i govorile mi da prestanem, da se ne trošim toliko hormonalno i zdravstveno. Ali meni je to bilo najnormalnije. Svaki se mjesec ciklus ispočetka ponavljao, ispričala je Leonarda za In Magazin te otkrila da je s 40 godina ušla u menopauzu i da je Ruža bila začeta sa zadnjom epruvetom koju su imali u laboratoriju.

 

Slika nije dostupna Frendica se bori s neplodnošću? Što (ne) reći i raditi te kako pomoći?

Mina i mama Prvi put mama s 40 godina: Možda sam stara mater, al' sam sretna stara mater

Slika nije dostupna Kako sam nakon višestrukih spontanih pobačaja napokon rodila

Biologica me nazvala i rekla 'imamo još jednu epruvetu, pa nećemo to valjda baciti u smeće nakon 20 godina?' Rekla sam joj 'ali ja sam potrošena'. Rekla mi je da dođem da pokušamo. Tako je začeta Ruža, otkrila je modna dizajnerica koja je tako ostvarila san da i prirodnim putem postane majka, i to s 40 godina.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban zajedno su proveli 32 godine, od toga 28 godina u braku.

Nekoliko su godina bezuspješno pokušavali postati roditelji, pa su 1997. odlučili posvojiti djevojčicu Mariju. Dječaka Gabrijela posvojili su 2003., a blizance Martu i Rafaela 2007. godine. Kada su se pomirili s činjenicom da neće moći imati i biološko dijete, stigla im je najradosnija vijest te je Leonarda u studenom 2009. rodila Ružu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju