Sunčano vrijeme i subota tradicionalno su bili kombinacija koja je mnoge Zagrepčane i njihove goste izmamila u šetnju centrom grada.

Galerija Leonarda Lončar Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici +1 Leonarda Lončar nosila je klompe

Izlazak na zagrebačku špicu nije propustila ni uvijek modno zanimljiva Leonarda Lonačar.

Za šetnju centrom Zagreba Leonarda je odjenula svijetlu košulju s efektnim plavim detaljima. Donji dio kombinacije činile su vrećaste cargo hlače od svijetlog trapera čijoj se popularnosti ne nazire kraj.

Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Hlače s velikim džepovima na vanjskom dijelu bedara, koje je originalno nosila vojska, jedan su od najpopularnijih proljetnih modela.

Komad su koji smo nakon 90-ih na neko vrijeme zaboravili, a sada imaju svoje mjesto na popisu najvećh modnih trendova.

Leonarda ih je uparila sa smeđim klompama sa zakovicama, komadom obuće za koji magazin Vogue piše da je nepogrešivo cool.

Modne kuće Gucci i Sain Laurent imaju svoje profinjene verzije klompi, a klompama nije odoljela čak ni Carrie Bradshaw u seriji "I tek tako":

Carrie Bradshaw štikle zamijenila klompama Carrie Bradshaw štikle zamijenila klompama (Foto: Profimedia)

Ovu obuću već su u 13. stoljeću nosili u Japanu, a nizozemski farmeri počeli su ih nositi u 19. stoljeću. U modi su bile 60-ih godina prošlog stoljeća, a iako u definiciji klompi stoji da se radi o cipelama s drvenim potplatima, kategorija je postala fleksibilnija pa tako imamo primjerice gumene klompe.

Leonarda Lončar: Cipele koje najbolje nose modni avanturisti Leonarda Lončar Modna kombinacija Leonarde Lončar Modna kombinacija Leonarde Lončar - 2 +1 Modna kombinacija Leonarde Lončar - 3

U svakom slučaju, iako definitivno nisu obuća koju će se svatko usuditi nositi, klompe su prema riječima modnih stručnjaka it cipele godine.

Leonarda je svoju kombinaciju upotpunila bež torbicom s resama i metalnim lancem.

Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici Leonarda Lončar na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju