Slobodan Boba Živojinović i Fahreta Jahić Živojinović poznatija pod nadimkom Lepa Brena u skladnom su braku već 32 godine.

Galerija Lepa Brena i Boba Živojinović u braku su koji traje već 32 godine Za brak je ključno poštovanje i komunikacije, tvrdi Boba Živojinović Slobodan Živojinović s Borisom Beckerom na vrhuncu tenisačke slave +2 Slobodan Živojinović svojm je savjetima pomogao i Goranu Ivaniševiću na početku karijere

Bivši teniski as i najpopularnija pjevačica bivše Jugoslavije upoznali su se na promociji filma "Hajde da se volimo" u kojem je ona imala glavnu ulogu – i kliknuli su na prvu.

Lepa Brena vidjela je poznatog jugoslavenskog tenisača prvi put na naslovnici jednog časopisa i odmah ga poželjela upoznati. Iako su je mnogi upozoravali da se ne petlja s njim jer je Boba plejboj, nije ih slušala. Kada ga je ugledala na premijeri filma, iskoristila je priliku i prišla mu uz riječi: Pa dobro što si čekao do sad?


Iznenadila ga je kada ga je zagrlila i poljubila.

Lepa Brena 1990. godine Lepa Brena 1990. godine (Foto: Sinisa Hancic / History I/C/Pixsell)

Sutradan smo otišli na tvrđavu u Novi Sad na večeru i tu smo se dogovorili da ćemo se viđati, družiti, mada smo tada već znali i on i ja da postoji jedan spoj između nas koji je teško razdvojiti, priznala je Lepa Brena u emisiji Ami G Show.

Vjenčanje desetljeća

Dvije godine kasnije izrekli su sudbonosno da pred mnogobrojnim prijateljima, članovima obitelji i poznanicima na onome što su mediji proglasili svadbom desetljeća.

Proslava je održana u beogradskom hotelu Intercontinental 7. prosinca 1991. godine za 600-tinjak gostiju.

Mladenka je blistala u klasičnoj bijeloj vjenčanicu koju je posebno za nju napravila francuska modna kuća Dior, dok je mladoženja za taj dan odabrao crni smoking.

Gosti su uživali u 650 različitih jela domaće i internacionalne kuhinje – od pečenog odojka i janjetine na ražnju do dimljenog lososa na norveški način. Nakon ponoći prerezali su svadbenu tortu koja je imala čak pet katova te je bila ukrašena jestivim teniskim reketima i gramofonskim pločama.

U braku su dobili dva sina – Stefana i Viktora, dok je Filip Živojinović Slobodanov sin iz prvog braka sa Zoricom Desnicom, a koji je od 2018. godine u braku s popularnom pjevačicom Aleksandrom Prijović.

Otmica sina

Zajedno su proživjeli brojne uspjehe i poraze. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća Boba se suočio s ozljedama zbog kojih je morao prestati profesionalno igrati tenis te je morao pronaći nove interese.

Upustio se u poduzetničke vode i sa suprugom izgradio poslovni imperij koji uključuje sve od poznate produkcijske kuće Grand do unosnih zastupništva za poznate brendove.

Najveća tragedija, pak, dogodila im se 2000. godine kada im je otet sin Stefan. Tada osmogodišnji dječak ugrabljen je ispred njihove obiteljske kuće i za njega je tražena otkupnina u vrijednosti od 2,5 milijuna njemačkih maraka.

Dječak je nakon pet dana vraćen roditeljima, a oni su se iz sigurnosnih razloga preselili na Floridu u Sjedinjene Američke Države gdje su živjeli godinu dana.

Lepa Brena i Slobodan Živojinović u skladnom su braku već 32 godine Lepa Brena i Slobodan Živojinović u skladnom su braku već 32 godine (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Tajna dobrog braka

Brak Lepe Brene i Slobodana Živojinovića traje već 32 godine. Kada su ih mediji pitali što je njihova tajna, on je spremno odgovorio:

Žena je glava kuće i Brena to zna. Uživamo, volimo se, poštujemo jedno drugo, otkrio je.

Tijekom pandemije korone doslovce smo provodili 24 sata zajedno. Naša je veza postala još jača. Poštovanje i kompromis moraju jačati u braku, dodao je ovaj uspješni poslovni čovjek.

Za brak je ključno poštovanje i komunikacije, tvrdi Boba Živojinović Za brak je ključno poštovanje i komunikacije, tvrdi Boba Živojinović (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju