Ciglu po ciglu s jednog, u potresu oštećenog, zagrebačkog dimnjaka uklanjali su u subotu vatrogasac Hrvoje Kreševac i njegove kolege, a onda je u jednom trenutku, na jednoj od tih cigli ugledao leptira koji je onda sletio na njegov siguran dlan.

Rekao je kolegi da ga uslika, a taj leptir kojeg je nas svojoj Facebook stranici objavila i Vatrogasna postrojba Zagreb mnogima je u tužan dan donio tračak nade i optimizma, kao da je znao gdje se i kad treba pojaviti.

"Ne trudi se uhvatiti leptira. Ako se želi igrati s tobom, sam će sletjeti na tvoju ruku.. Tako je i s ljudima. Ne trči za njima, ako te žele sami će doći" I mi dolazimo na intervencije, a leptir u razrušenom dimnjaku na današnjoj intervenciji sletio je na siguran dlan našeg kolege, napisali su zagrebački vatrogasci pored fotografije koja je raznježila tisuće ljudi.

Žene iz brojnih obitelji pohitale su napuniti torbe i poslati ih u Sisačko-moslavačku županiju Ujedinjene žene: Paketi i torbe za žene iz potresom pogođenih područja stižu iz čitave regije

A Hrvoje je taj dan samo radio svoj posao. Jer već neko vrijeme njegove kolege i on uklanjaju dimnjake, krovove i crijepove kojima prijeti urušavanje, a situcije poput ove s leptirom dobro im, kaže, dođu za namijati se.

Iako su nakon potresa u trećem mjesecu ovakve intervencije vatrogascima postale dio svakodnevnice, rutine...zahvalnost ljudi na terenu itekako im znači.

Ovo je posao, ali ima tu i vlastite zadovoljštine kad znate da ste nekome pomogli, kaže Hrvoje.

Dječje poruke podrške stradalima u potresu - 2 Najiskrenije dječje poruke: "Znam da ti je sada teško i nadam se da ćete igračke razveseliti"

Kolegama, ali i svima onima koji posljednjih dana neumorno rade na područjima koja su stradala u  potresu poručio je da se čuvaju i paze koliko god mogu i da pomažu jedni drugima.

Na kraju svima je poželio dvije najvažnije stvari - sreću i zdravlje.

" Ne trudi se uhvatiti leptira. Ako se želi igrati s tobom, sam će sletjeti na tvoju ruku.. Tako je i s ljudima. Ne trči...

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebSubota, 2. siječnja 2021.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju