Ciglu po ciglu s jednog, u potresu oštećenog, zagrebačkog dimnjaka uklanjali su u subotu vatrogasac Hrvoje Kreševac i njegove kolege, a onda je u jednom trenutku, na jednoj od tih cigli ugledao leptira koji je onda sletio na njegov siguran dlan.

Rekao je kolegi da ga uslika, a taj leptir kojeg je nas svojoj Facebook stranici objavila i Vatrogasna postrojba Zagreb mnogima je u tužan dan donio tračak nade i optimizma, kao da je znao gdje se i kad treba pojaviti.

"Ne trudi se uhvatiti leptira. Ako se želi igrati s tobom, sam će sletjeti na tvoju ruku.. Tako je i s ljudima. Ne trči za njima, ako te žele sami će doći" I mi dolazimo na intervencije, a leptir u razrušenom dimnjaku na današnjoj intervenciji sletio je na siguran dlan našeg kolege, napisali su zagrebački vatrogasci pored fotografije koja je raznježila tisuće ljudi.

Slika nije dostupna Ujedinjene žene: Paketi i torbe za žene iz potresom pogođenih područja stižu iz čitave regije

A Hrvoje je taj dan samo radio svoj posao. Jer već neko vrijeme njegove kolege i on uklanjaju dimnjake, krovove i crijepove kojima prijeti urušavanje, a situcije poput ove s leptirom dobro im, kaže, dođu za namijati se.

Iako su nakon potresa u trećem mjesecu ovakve intervencije vatrogascima postale dio svakodnevnice, rutine...zahvalnost ljudi na terenu itekako im znači.

Ovo je posao, ali ima tu i vlastite zadovoljštine kad znate da ste nekome pomogli, kaže Hrvoje.

Slika nije dostupna Najiskrenije dječje poruke: "Znam da ti je sada teško i nadam se da ćete igračke razveseliti"

Kolegama, ali i svima onima koji posljednjih dana neumorno rade na područjima koja su stradala u  potresu poručio je da se čuvaju i paze koliko god mogu i da pomažu jedni drugima.

Na kraju svima je poželio dvije najvažnije stvari - sreću i zdravlje.

" Ne trudi se uhvatiti leptira. Ako se želi igrati s tobom, sam će sletjeti na tvoju ruku.. Tako je i s ljudima. Ne trči...

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebSubota, 2. siječnja 2021.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju