Nakon što s Hrvatsku obišli prizori razrušene Petrinje, Siska i okolnih mjesta, rijetki su oni koji nisu odmah poželjeli nekako pomoći teško stradalom kraju.

Galerija Dječje poruke podrške stradalima u potresu - 2 Dječje poruke podrške stradalima u potresu - 6 Dječje poruke podrške stradalima u potresu - 5 +3 Poruke podrške

Rijeke volontera iz cijele zemlje krenule su prema ovim mjestima, automobili s hranom, vodom i ostalim potrepštinama stajali su u koloni, diljem Hrvatske građani su sakupljali pomoć, uplaćivali novac...

Svatko je pomagao i još uvijek neumorno pomaže onako kako zna i može.

Petrinja Humanitarne akcije za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu: Saznajte kako možete pomoći stradalima u potresu

Dostavljanje pomoći ljudima na stradalom području Dinina objava oduševila desetine tisuća ljudi: "Osjećam se kao da stvarno napokon postajemo ljudi"

Čak su i oni najmlađi našli način kako to učiniti. Oni ne mogu slagati crijepove, voziti pomoć, dijeliti hranu, ali zahvaljujući svom čistom srcu i dječjoj iskrenosti znaju napisati najljepše riječi podrške, a baš su te lijepe riječi ono što nam je u teškim trenucima ponekad najviše potrebno.

Fotografije koje ponovno pokazuju veliko srce Hrvatske Hvala vam, dobri ljudi! Fotografije koje ponovno pokazuju veliko srce Hrvatske

Žene iz brojnih obitelji pohitale su napuniti torbe i poslati ih u Sisačko-moslavačku županiju Ujedinjene žene: Paketi i torbe za žene iz potresom pogođenih područja stižu iz čitave regije

Na Facebooku je pokrenuta i grupa Crtež/poruka podrške u kojoj se, između ostalog, objavljuju poruke podrške onih najmlađih.

Ovo su samo neke od njihovih poruka koje su stavljali u pakete pomoći za svoje vršnjake koji su u jednom danu ostali bez svega:

"Dječaci i djevojčice, želim da više nikad ne bude potresa."

"Volim vas i mislima na vas i držite se. Pozdrav od srca. Katja iz Osijeka."

"Dragi prijatelji, iako vas ne znam puno suosjećam s vama u ovim teškim trenucima u kojima je vaš grad neprepoznatljiv. Žao mi je što su vam kuće, škole, bolnice i sve ostale ustanove razrušene. Teško mi je gledati vaše roditelje pune tuge i neizvjesnosti, ali nemojte misliti na loše jučer nego mislite na bolje sutra. Vaš prijatelj iz Roko Žunec."

"Djevojčice šaljem ti robicu. Ja se zovem Franka i imam šest godina i živim u Zagrbeu. Ne boj se, sve će biti dobro."

"Dragi prijatelju, zovem se Lucas i imam pet godina. Šaljem ti svoje igračke da se možeš igrati s njima. Znam da ti je sada teško i nadam se da ćete igračke razveseliti."

Poruke podrške Poruke podrške (Foto: Facebook @Crtež/poruka podrške)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju