Nakon što s Hrvatsku obišli prizori razrušene Petrinje, Siska i okolnih mjesta, rijetki su oni koji nisu odmah poželjeli nekako pomoći teško stradalom kraju.

Rijeke volontera iz cijele zemlje krenule su prema ovim mjestima, automobili s hranom, vodom i ostalim potrepštinama stajali su u koloni, diljem Hrvatske građani su sakupljali pomoć, uplaćivali novac...

Svatko je pomagao i još uvijek neumorno pomaže onako kako zna i može.

Petrinja Humanitarne akcije za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu: Saznajte kako možete pomoći stradalima u potresu

Slika nije dostupna Dinina objava oduševila desetine tisuća ljudi: "Osjećam se kao da stvarno napokon postajemo ljudi"

Čak su i oni najmlađi našli način kako to učiniti. Oni ne mogu slagati crijepove, voziti pomoć, dijeliti hranu, ali zahvaljujući svom čistom srcu i dječjoj iskrenosti znaju napisati najljepše riječi podrške, a baš su te lijepe riječi ono što nam je u teškim trenucima ponekad najviše potrebno.

Slika nije dostupna Hvala vam, dobri ljudi! Fotografije koje ponovno pokazuju veliko srce Hrvatske

Slika nije dostupna Ujedinjene žene: Paketi i torbe za žene iz potresom pogođenih područja stižu iz čitave regije

Na Facebooku je pokrenuta i grupa Crtež/poruka podrške u kojoj se, između ostalog, objavljuju poruke podrške onih najmlađih.

Ovo su samo neke od njihovih poruka koje su stavljali u pakete pomoći za svoje vršnjake koji su u jednom danu ostali bez svega:

"Dječaci i djevojčice, želim da više nikad ne bude potresa."

"Volim vas i mislima na vas i držite se. Pozdrav od srca. Katja iz Osijeka."

"Dragi prijatelji, iako vas ne znam puno suosjećam s vama u ovim teškim trenucima u kojima je vaš grad neprepoznatljiv. Žao mi je što su vam kuće, škole, bolnice i sve ostale ustanove razrušene. Teško mi je gledati vaše roditelje pune tuge i neizvjesnosti, ali nemojte misliti na loše jučer nego mislite na bolje sutra. Vaš prijatelj iz Roko Žunec."

"Djevojčice šaljem ti robicu. Ja se zovem Franka i imam šest godina i živim u Zagrbeu. Ne boj se, sve će biti dobro."

"Dragi prijatelju, zovem se Lucas i imam pet godina. Šaljem ti svoje igračke da se možeš igrati s njima. Znam da ti je sada teško i nadam se da ćete igračke razveseliti."

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju