Sjećate li se prošlogodišnjeg filmskog hita 'P.S. volim te'. Autorica istoimene knjige, Irkinja Cecelia Ahern, gostovala je u Zagrebu gdje je promovirala novi roman po kojem se također planira snimiti film.

Mnoge razočarane žene vole zaviriti u tuđi, izmišljen i ljubavlju ispunjen svijet. Ako ste zaljubljenice u romane, čini se kako je ostvarenje snova upoznati osobu kroz čija se djela mnogi i liječe. Tko god je pročitao bilo koji njezin roman vratio se u knjižnicu ne bi li pronašao još koje djelo.

Cecelia Ahern je sa samo 21 godinom napisala svoj prvi roman 'P.S. volim te' s kojim se proslavila, a da nitko nije znao da je ona kćer bivšeg irskog premijera.

Tada su zavladale mnoge zavjere na račun njezinog uspjeha. Nitko tko je znao tu činjenicu nije mislio kako je ona sposobna napisati roman koji je polučio tako velik uspjeh, pa je jedna od teorija bila i da je knjigu napisala njezina majka.

Napomenula je kako mnogi čitaju njezine knjige samo iz poštovanja prema ocu, dok ima i onih koji ne vjeruju u magiju zvana ljubav.

Malo je književnika koji su za života doživjeli da se prema njihovim djelima snimi film, no ona je i to uspjela. Naime, prema prvom romanu snimljen je istoimeni filma 'P. S. volim te' s Hilary Swank i Gerard Butlerom u glavnim ulogama.

Iako vrlo mlada, objavila je već sedam romana. Našalila se i na račun svojeg izgleda napominjući kako je stereotip da pisci teško žive od plodova svoga rada. Iako se prilikom čitanja nove knjige 'Hvala ti na uspomenama' čini da je  to još jedan ljubavni roman, Cecelia ulazi duboko u problematiku.

U Zagrebu je najavila predah jer očekuje dijete. 'Uzet ću pauzu. Iduće godine uzimam slobodno. Neću pisati knjige, samo ću biti majka. Zbilja se tome radujem.', zaključila je.

Nakon sedam objavljenih knjiga u pet godina teško je povjerovati da neće iskoristiti koji trenutak dok će dijete spavati da napiše koji novi roman ili možda bajku.

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju