Čarobnjak iz Oza, film uz koji su odrastale brojne generacije slavi svoj 70. rođendan. Tim povodom organizirana je izložba na kojoj su najveće zanimanje izazvale crvene cipelice koje su bile zaštitni znak ovog filma i vratile Dorothy kući

Priča koju je i UNESCO odlučio sačuvati kako bi uz nju i dalje odrastale generacije slavi 70. godina svojeg postojanja. 'Čarobnjak iz OZa' jedan je od najboljih filmova svih vremena. Digitalizacijom je postignuta bolja slika pa je tako ovaj klasik postao bezvremenski uradak.

'Željeli smo napraviti nešto zaista posebno za 70. obljetnicu pa smo se povezali s najboljim dizajnerima odjeće i cipela i pustili im na maštu da naprave vlastitu viziju Dorothy', rekao je Brad Globe.

Film je poznat i po zaštitnom znaku, rubin crvenim cipelicama koje su Dorothy vratile kući. Na izložbi u Los Angelesu koja je podsjetila na kostime iz popularnog filma, crvene su cipelice ipak bile najzapaženije.

Diane von Furstenberg, Betsey Johnson i Sergio Rossio napravili su crvene cipelice kako ih oni vide, a u jesen će biti prodane na aukciji u New Yorku. Novac će biti doniran dobrotvornoj fundaciji za borbu protiv AIDS-a.

Čarobnjak iz Oza jedinstvena je i dirljiva priča koja je kroz 70 godina dotaknula srca ljudi diljem svijeta. Još i danas djevojčice udaraju petama ne bi li im magija ispunila želju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju