Ove će jeseni u hrvatskim kinima zamirisati komedija 'Julie&Julia' u kojoj neponovljiva Mery Streep glumi prvu kulinarsku divu. Obilje slasne hrane i humora samo su neki od aduta te filmske delicije

 

Film koji nam uskoro stiže u kina donosi toplu priču o prvojh kulinarskoj divi i njezinoj istomišljenici nekoliko desetljeća kasnije.

No, 1948. godine Julia Child je bila obična Amerikanka koja je živjela u Francuskoj.

Posao njenog muža ih je oboje doveo u Pariz, a ona je zbog svojeg neumornog duha žudjela da nešto radi. Danas je poznata kao prva celebrity kuharica.

Film ispunjen sjajnom filmskom ekipom i mirisnom hranom zavest će mnoge ljubiteljice chick-flicka

Pedeset godina kasnije, Julie Powell osjeća da je zapela. Bliži joj se trideseti rođendan, živi u Queensu i radi besperspektivan posao dok svi njeni prijatelji postižu zapanjujuće uspjehe u životu.

Julie smišlja naizgled neuračunljivi plan da usmjeri svoju energiju; odlučuje provesti ravno godinu dana pripremajući svih 524 recepata iz kuharice Julie Child 'Ovladavanje umjetnošću Francuske kuhinje' - i voditi Internet dnevnik o svojem iskustvu.

Pokloni za gurmanske filmofile

U komediji redateljice  Nore Ephron neponovljiva Meryl Streep je Julia Child, a ljupka Amy Adams je spisateljica Julie Powell.

 

Dvije kuharice iz potpuno različitog vremena dijeli ista strast prema kuhanju, no dok se Julia u potpunosti predaje životu, suvremena Julie nesigurna je i u potrazi za ispunjenjem života.

Film ispunjen sjajnom filmskom ekipom i mirisnom hranom zavest će mnoge ljubiteljice chick-flicka u kojem će jednako tako uživati i muški gledatelji koji vjeruju da se snovi mogu ostvariti uz idealan spoj strasti, opsesije i maslaca!

Darujemo vam pregaču za nezaboravne trenutke u kuhinji!

U pregači iz filma ‘Julie&Julia’ će kuhati Marija Magaraš Vojvodić i Božica Erdeljac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju