Ukoliko vam je ponestalo ideja za pripremanje ručka pokušajte s nečim što se ne jede svaki dan. Delicije od medvjeda, puhova, i svakojakih iznutrica oduševit će ukućane, a najzahtjevnijima pripremite rižoto ili palačinke s glistama

Začetnica novog trenda u gastronomiji je hana Medin koja uz pomoć spretnih kuhara priprema razne specijalitete od glista. S uzgojem kalifornijskih glista započela je prije godinu dana i to iz razloga što su one izuzetno zdrava namirnica.

Pune su vitamina, vlakana, minerala i čak 63 posto proteina. Sadrže antikancerogena svojstva, a služe i za borbu protiv drugih bolesti. Za zdravlje je u organizam dnevno dovoljno unijeti 15 do 30 glista.

Gliste u kombinaciji s mediteranskom kuhinjom čine prave delicije, a rižoto od tikvica i glista ili palačinke s vrućim višnjama i glistama samo su neki od recepata koje možete pogledati u emisiji Provjereno.

U Hrvatskoj se od davnina jedu i puhovi, a oni koji su kušali kakao je njihovo meso izuzetno slatko. Love se na području Like i Gorskog Kotara te na otocima Hvaru i Braču.

Oni hrabri i skloni eksperimentiranju mogu kušati i medvjeđe meso, jegulje, žabe ili specijalitet otoka Brača, brački vitalac koji se priprema od iznutrica. Sve to može se zaliti magarećim mlijekom koje je odlično za zdravlje cijelog organizma.

Tko zna što sve može razveseliti nepce, a nećete saznati ukoliko ne probate!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju