U novim Jadrankinim kućnim čarolijama saznat ćemo kako skinuti žvakaću s kožnih predmeta i kako ukloniti neugodne mirise iz pomagala u kuhinji

Bolovima u listovima i grčenju mišića možete doskočiti masiranjem maslinovog ulja na bolna područja. Ono izvlači bol iz mišića, a možete ga koristiti i preventivno.

Ako nakon dugog nekorištenja otvorite termosicu iz koje vas zapuhne neugodan miris, podsjetite se da sljedeći puta prije njezina spremanja u nju ubacite jedan klinčić. Umjesto njega, možete staviti žličicu soli, ali u tom slučaju prije upotrebe termosicu morate dobro isprati.

Širi li se neugodan miris iz vaše drvene daske za rezanje dovoljna vam je polovica limuna s kojom ćete preći po daski nekoliko puta. Jednako tako operite dasku nerazrijeđenim limunovim sokom.

Dogodi li vam se da se žvakaća guma zalijepi za vašu kožnu torbu ili jaknu, ne očajavate jer i za to postoji jednostavno rješenje.

Lako ćete je ukloniti ako predmet nekoliko puta istrljate kockicom leda. Žvakaća će se tako ohladiti i lako ukloniti s kožne površine.

Više u InMagazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju