Britansko vijeće New General Medical Council donijelo odluku da svi koji se žele podvrgnuti anti-age tretmanima moraju prethodno obaviti liječnički pregled, a donesena je i zabrana botoks partyja koje su dosad mogli obavljati i kozmetičari


U praksi to znači da će se smanjiti broj botoks partyja, ali i kozmetičarkama uskratiti pravo da ubrizgavaju botoks klijenticama prema svom izboru

Svi koji se žele podvrgnuti tretmanima botoksa moraju se dobiti i liječničko odobrenje. Tako je naime odlučilo britansko vijeće New General Medical Council kako bi konačno 'doskočilo' sve rastućoj kauboj kirurgiji, zahvatima '5 u1', botoks partyjima, ali i mogućnost da botoks mogu ubrizgavati i medicinske sestre i kozmetičari.

U praksi to znači da će se smanjiti broj botoks partyja (podijelite bočicu s prijateljicama), ali i kozmetičarkama uskratiti pravo da botoksiraju prema svom izboru.

Ta je odluka donešena zbog sve većeg broja botoks partyja na kojima su nestručne osobe ubrizgavala injekcije botoksa klijentima. Osim toga, poznat je i slučaj bivše medicinske sestre koja je takve partyje oglašavala i na eBayu.


Botoks je, kako je i poznato, omiljeni anti-age tretman mnogih zvijezda, a ako je suditi prema riječima 49.-godišnjeg Simona Cowella, suca u britanskom 'X-Factoru', 'gotovo da ni nema osobe iz show biznisa koja nije prošla tretmane botoksa.

Jogom protiv bora: Aniston i Paltrow odbacile botoks?

Botox histerija! LIječnici vraćaju pacijente ovisne o botoxu

Michael Keegan savjetnik u pGMC-u izjavio je: 'Od sada liječnici moraju pregledati svakog pacijenta koji želi botoks. To više nije odluka koja se može donijeti samo tako. To znači da će botoks moži davati samo stručne osobe.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju