Pokloni najviše govore o osobama koje ih darivaju, jer najčešće su te sitnice odraz kulture, bontona i naposljetku dokaz koliko vam je do nekoga stalo. Kako biste izbjegli pogreške i razočarenja na licima najdražih doznajte koji pokloni su na listi najnepoželjnijih.


Luksuzni pokloni

Skupocjeni komad nakita, najskuplji parfem na tržištu, krema od kavijara koja košta kao vaša mjesečna plaća…ovakvi pokloni stoje vas nelagode i živaca. Prvi osjećaj koji vas obuzima nije ni ushićenost ni veselje jer naravno ni u snu niste poželejli takvo što skupocjeno iz razloga jer na takav poklon ne možete uzvratiti. No svejedno glumite sreću a najradije bi propali u zemlju.

No ne brinite, skupocjeni pokloni najviše govore o osobama koje su se odlučile na takav trošak. Mislite da oni kuže vašu nelagodu, ma ne u trenutku darivanja njihova misija je ispunjena, oni su dokazali kako su superiorniji od vas. Darežljivost u ovom slučaju nije u igri samo želja za dominancijom.

Korisni pokloni - kućanski aparati


Mikser, usisavač, pegla, što drugo može jedna žena poželjeti! Samo iz razloga što najviše vremena provodite doma i vaši najbolji prijatelji su postala kućna pomagala ne znači kako ih želite dobiti upakirane ispod drvca. Pazite se onih koji vam takve poklone donose.

Jer ako vam prijatelji poklone usisavač daju šalju vam jasnu poruku kako ste postali okorjela kućanica, njihova poruka je čak dobronamjerna. No ako vam svekrva pokloni kuharicu očiti je to znak kako se njen sin žali na vašu kuhinju i kako vam u budućnosti ne preostaje ništa drugo doli sve više vremena provesti za šttednjakom. Užas!

Noćna mora od poklona

Pokloni koji spadaju u ovu skupinu jesu svi oni koje nipošto niste poželjeli i od kojih se užasavate. Primjerice kućni ljubimac, nikada niste poželjeli imati malu macu ili psa a kamoli zamorca ili hrčka. Kosa vam se diže na glavi od same pomisli na neko malo dlakakvo klupko, no baš vas je takvo stvorenje snašlo ispod božićneg drvca.


I što da sada učinite, da ga vratite, proslijedite… Situcija u kojoj ste se našli je bezizlazna a sve zbog nečije i ne baš dobre namjere. Jer osoba koja se takvo što usudila bez da vas je prethodno pitala, vaš poslovni kolega, član obitelji ili prijateljica samo žele dati do znanja kako oni vole životinje i kako ovaj svijet čine boljim i savršenijim, jer njihova ljubav prema malim dlakavim stvorenjima nema granica ( iako ni oni doma nemaju takvo što)….Vratite im čupka!!!!!

Jeftine, beskorisne sitnice

Svakog jedan takav dočeka i njegov glavni cilja jest smijeh i ništa više od toga. XL džemper, košulja s havaja uzorkom, beskorisna glazbena čarapa…Najčešće su te sitnice primarni sakupljači prašine na našim tavanima ili pak za one malo dosjetljivije mogu ponovno poslužiti kao poklon.

No osobe koje vam takvo što poklone otkrivaju i ponešto o sebi. Njima nimalo nije stalo do vas jer šaljivi poklon bio im je najjeftiniji, nadohvat ruke i nimalo im ne smeta što ste u najmanju ruku razočarani.

Poklon bon

Bonovi ne moraju nužno značiti i nedostatak mašte. Kad vam netko pokloni iznos na tom papiriću vjerojatno želi izbjeći mogućnost da pogriješi prilikom odabira poklona, stoga vama daje na biranje. Čak ste na ovaj način u dobitku jer barem nećete dobiti beskorisnu stvar, kupit ćete si ono najnužnije ili ono što ste dugo htjeli a niste bili u mogućnosti novac za to.


Osobe koje darivaju poklon bon najčešće su povučene i pomalo hladne, ne žele se previše odavati, stoga idu linijom manjeg otpora.

Ne(vidljivi) poklon

Većina ljudi je u strahu i nedoumici prilikom kupnje poklona, pa se radije odlučuju kupiti ama baš ništa. Takvi uvijek imaju isprike kako su bili zbunjeni, kako se nisu mogli sjetiti koja je vaša omiljena boja…..opravdanjima nikada kraja.

Ok, već ste na taj tip prijatelja naviknuli i ni ne očekujete ništa od njih ali je problem jer oni očekuju od vas. I što naravno nećete dopustiti da vratite istom mjerom…..

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju