Pravi zaljubljenici u putovanja i avanture ne brinu o tome gdje će spavati, već će se u zadnji tren naći mjesto na kojem mogu provesti noć. Najvažnije je da je čisto i da ima tople vode. Zavirite u najčudnije hotele u kojima će neki ipak teško zaspati

Smještaj u hotelima s pet zvjezdica ili resortima gdje vam je sve ponuđeno na dlanu nije za one sklone avanturama. U njim aće se odlično provesti oni sklodni lagodnom odmoru s dobrom ponudom hrane.

Avanturistima će takva mjesta brzo dosaditi, no ponudite li im smještaj u bivšoj zatvorskoj ćeliji, betonskom valjku ili glavi psa mogli bi se oduševiti. 

U Propeller Island City Lodgeu možete odsjesti u kavezu, zatvorskoj ćeliji ili bakinoj sobi, a ukoliko ste dovoljno hrabri noć možete provesti u lijesu.

Krenete li na put oko svijeta postoje mjesta koja ne smijete zaobići, no i hoteli u kojima morate odsjedsti. Prvi od njih je u našoj blizini. Nalazi se u Ljubljani, namjenjen je mlađim posjetiteljima jer radi kao hostel, no pravo je mjesto za sve one koji žele osjetiti kako je provesti noć u zatvorskoj ćeliji. Hotel Celica smješten je u neposrednoj blizini centra. Zgrada u kojoj se danas nalazi hostel ima dugu povijest, u vrijeme Austro Ugarske na tom mjestu su se nalazio zatvor za vojnike. I danas se gosti odmaraju iza rešetaka, no hostel odiše domaćom i gostoljubivom atmosferom.

Hotel Park u austrijskom gradu Linzu će iznenaditi posjetitelje koji su mislili da građevinski materijal ne može biti udoban. Soba smještena u unutrašnjosti betonskih cijevi zadovoljiti će i one koji traže komforan smještaj.

U Berlinu, glavnom gradu Njemačke postoji također zanimljiv hotel Propeller Island City Lodge koji privlaći mnoge posjetitelje, no rijetki su oni koji u njemu zaista odluče provesti noć. Svaka soba ima svoje ime pa možete prespavati u šarenoj zatvorskoj ćeliji simboličnog naziva Sloboda, zatim u Bakinoj sobi, Lijesu ili Svemirskoj kocki. Oni najhrabriji mogu provesti noć u lavljem kavezu koji je ujedno i najskuplji apartman u hotelu.

Odvede li vas put u Nizozemsku zavirite u Crane Hotel koji je  smješten na dokovima Harlingena i samo sat vremena udaljen od Amsterdama. Uz neobičan smještaj uživat ćete u prekrasnom pogledu na more. 


Spadate li u ljubitelje životinja obavezna stanica na putovanju neka vam bude Dog Bar Park Inn u Idahu. U velikom biglu pronaći ćete komforni smještaj s balkonom i pogledom na prirodu.

Odvede li vas put u daleku Australiju potražite smještaj u hostelu The Old Jail. Prostrano dvorište i preuređene ćelije dati će poseban touch vašem putovanju.

Ljubitelji Tolkinovih romana će pronaći idealan smještaj u Hobbit Motelu na Novom Zelandu i uvjeriti koliko su gostoljubiva ta mala stvorenja. 

Izgradnju ovakvih neobičnih mjesta pokreću ljubav, umjestnost i želja za gostoprimstvom te oni zbog toga postaju česta stanica na putovanjima.Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju